441946
441946
441946
441946
441946

VELIKA NAVALA Zagrebačka srednja škola za koju je potrebno položiti prijamni

  • , 01.07.2016., 07:17
  • Autor:
  • komentara

Zagrebačka gimnazija MIOC je škola za koju postoji lista čekanja.

 
 
 
 
Ispit za upis u MIOC (Video: Dnevnik Nove TV)
Ispit za upis u MIOC (Video: Dnevnik Nove TV)

Kako bi MIOC, matematičku gimnaziju upisali doista najbolji, u školi je uveden - prijamni ispit. Tako će se moći upisati i netko tko "rastura" matematiku, a ima četvorku iz tjelesnog.

Gužva zbog znanja. Na prijamnom ispitu u MIOC-u bilo je čak 300 osmaša. Među njima i Christopher Duarte iz Metkovića. 'Bio bih ponosan na sebe da upadnem', kazao je Christopher.

Popularni MIOC upisuje dvjestotinjak najboljih učenika - svi s prosjekom 5,0. Zato su ove godine, kao jedina škola u Hrvatskoj, uveli dodatnu provjeru iz matematike.

'Učenik koji je imao možda jednu ili dvije četvorke nije imao šansu biti upisan u našu školu. A zaista to ne bi trebalo biti tako', rekla je Ljiljana Crnković, ravnateljica 15. Gimnazije.

Uz ocjene iz osnovne škole, ispit iz matematike donijet će im najviše pet bodova. Konkurencija je oštra i u ostalim školama jer više od trećine osmaša u Hrvatskoj osnovnu školu završava s odličnim uspjehom.

'Osnovne škole iz godine u godinu gube kriterij. Dođu s 5,0 a nemaju neka osnovna znanja', kazao je Revik Nuss, profesor kemije u 15. gimnaziji.

U Hrvatskoj i dalje ne postoje dugoročne preporuke što bi osmaši trebali upisati. Najviše ih želi u gimnaziju, dok su se za, primjerice, parketara i dimnjačara prijavila tek četvorica učenika.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se