Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ponedjeljak navečer

Jaka kiša i tuča zahvatile dijelove Karlovačke županije, zamutila se voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelove Karlovačke županije u ponedjeljak navečer zahvatilo je nevrijeme s jakom kišom i tučom.

Tuča je zabilježena na području Barilovića i Donjeg Velemerića, Belajske Vinice i Duge Rese, dok je obilna kiša pala na širem karlovačkom i dugoreškom području, javlja Radio Mrežnica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

Nevrijeme praćeno obilnom kišom dovelo je do zamućenja vode u vodocrpilištu Donji Velemerić, iz kojeg se vodom napaja cijelo područje općine Barilović. Voda nije za piće, ali se prokuhana može koristiti. Uskoro se očekuje normalizacija situacije.

Kakvo nas vrijeme očekuje?

A većinu ljudi proteklih dana iznenadili su prljavi limeni ljubimci.  Automobile i sve druge površine uprljala je tzv. prljava kiša, a dosta prašine bit će na našem nebu i narednih dana.

Dosta nestabilno vrijeme zadržat će se tijekom utorka, a postupno razvedravanje i više sunca stiže nam u drugoj polovici tjedna.

Od srijede će prevladavati sunčano vrijeme uz temperaturu iznad prosjeka za ovo doba godine, javlja DHMZ. Na Jadranu će puhati većinom umjerena do jaka bura, uglavnom na sjevernom dijelu s olujnim udarima, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Na kopnu u srijedu i četvrtak povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene