Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjena plovidba

Jahta odsukana, zapovjednik kažnjen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Motornu jahtu 'Petrus" s trima članovima posade, koja se u nedjelju oko 2,30 sati nasukala na otočić Pokonji Dol kod otoka Hvara, odsukali su djelatnici hvarske lučke ispostave i ronioci te je dopraćena u hvarsku luku.

Zbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe zapovjednik  je novčano kažnjen, izvijestilo je jutros ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na 15-metarskoj jahti su se osim zapovjednika nalazila i dva austrijska državljanina. Nitko nije ozlijeđen, a na jahti je oštećen pramčani dio u visini jednog metra od vode.

Zbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe zapovjednik je, po pomorskom zakoniku, novčano kažnjen s 4100 kuna, a jahti je zabranjena plovidba dok se ne obavi pregled i ne poprave oštećenja.

Obavijest o nasukanosti splitska je lučka kapetanija zaprimila od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, nakon čega je na to mjesto upućen djelatnik hvarske ispostave.

Jahta plovi pod hrvatskom zastavom, u vlasništvu je Erste@Steiermarkische S-Leasing d.o.o iz Zagreba , a u čarteru je kod firme 'Voluntarius d.o. o.' iz Zadra, navodi se u priopćenju. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Mještavi se protestno okupili na Iloviku - 2 Nezadovoljni mještani Trebao je to biti projekt koji će im olakšati život, a sad ih tjera s otoka: "Kompletan način života nam je na pauziranju" Slika nije dostupna Istraga u tijeku Pomorska nesreća u Pašmanskom kanalu: Brodica prešla preko ronioca, teško je ozlijeđen

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene