Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jagodnjak prihvatio ostavku ravnatelja Ležaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školski odbor Osnovne škole u Jagodnjaku smijenio je danas dosadašnjeg ravnatelja Milovana Ležaju, koji je podnio i pismenu ostavku, a za vršitelja dužnosti izabran je Lazo Kljajić, dosadašnji predsjednik Školskog odbora.

Nakon sjednice izabrani v.d. ravnatelja Lazo Kljajić izjavio je kako sada Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa treba provesti sve što je ministar Dragan Primorac za boravka u školi u Jagodnjaku 29. veljače obećao tadašnjem ravnatelju Ležaji koji mu je nakon toga ponudio usmenu ostavku. Po njegovim riječima Ležaja ostaje u školi na mjestu pedagoga.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Lazo Kljajić, nastavnik tjelesnog odgoja, tijekom naguravanja u školskom hodniku za boravka ministra Primorca, sprječavao je Ležaju u pokušaju fizičkog nasrtaja na općinskog načelnika Milana Zubera. 

Ležaja je tada, među ostalima, optužio načelnika Zubera da je za vrijeme rata bio vođa radikala u Baranji. Kljajić je tada na silu Ležaju ugurao u jednu od školskih učionica.

>> Video: Načelnik općine i ravnatelj zamalo se potukli pred ministrom Primorcem

Osječko-baranjski dožupan Mile Horvat (SDSS), član Školskog odbora u ime Županije, kazao je kako je zadovoljan današnjim rješenjem u školi u Jagodnjaku. Na upit kako bivši ravnatelj može obnašati dužnost pedagoga u školi kad se neprimjereno ponašao za boravka ministra Primorca u školi (29. ožujka), Horvat je odgovorio da je Ležajino zakonsko pravo da se vrati na mjesto koje je obnašao prije nego je
izabran za ravnatelja, a to je mjesto školskog pedagoga.

Upitan kako komentira osudu Općinskog vijeća i Poglavarstva
Jagodnjaka da su najodogovorniji za stvaranje slučaja "Jagodnjak" SDSS, HSP i bivši ravnatelj Ležaja, dožupan Horvat je rekao da se SDSS nije miješao u tu problematiku, dodavši kako "svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje".

Dopredsjednik Školskog odbora Johan Urtajl, jedan od roditelja koji je prvi upozorio na problem, ističući kako sada bivši ravnatelj ometa izvođenje nastave na hrvatskom jeziku, zbog čega je devet učenika premješteno u Osnovnu školu u Čemincu, kazao je da je zadovoljan današnjim rješenjem, prije svega smjenom ravnatelja Ležaje.

Dodao je kako je on od sedam članova koji su tajno glasovali jedini bio suzdržan kad je smjenjivan ravnatelj Ležaja, kazavši kako je to zbog svega "što se oko toga upetljalo". Ne želeći otkriti druge detalje, samo je rekao da je glasovao za izbor v.d. ravnatelja Laze Kljajića.

Urtajl je na današnjoj sjednici Školskog odbora imenovan za v.d. predsjednika ŠO-a.

Pomoćnici ministra Primorca, Martin Oršolić, Marijan Kajmak i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, koji već nekoliko dana borave u Osijeku i Jagodnjaku radi dogovora o provedbi onoga što je ministar Primorac obećao, nakon sjednice ŠO-a s v.d. ravnateljem Kljajićem dogovarali su se o tehničkim detaljima te provedbe.

Oršolić je rekao kako se očekuje da će se djeca iz Čeminca u Jagodnjak vratiti u ponedjeljak. Riječ je o šest učenika petog razreda, a trojica učenika viših razreda u Čemincu će ostati do kraja ove školske godine.

Priopćenjem za javnost danas je reagirao i Daniel Srb, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Osječko-baranjske županije, u kojem je reagiranje Općinskog vijeća i Poglavarstva Općine Jagodnjak kako je uz SDSS, bivšeg ravnatelja Milovana Ležaju i HSP najodgovorniji za
stvaranje slučaja "Jagodnjak", ocijenio zlonamjernim i tendencioznim.

"Vjerujemo da javnost prepoznaje stvarne proizvođače problema te ih i osuđuje", kaže se, među ostalim, u tome priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene