Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROPADA 20 TONA KRVNE PLAZME

Jagarinec: Ne treba biti profesor matematike da se izračuna da je rok za proizvodnju lijekova iz krvi istekao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imunološki zavod od petka ostaje bez vodstva, upozorio je sindikat EKN-a tvrdeći kako je ostavku podnio već četvrti ravnatelj u posljednje dvije godine.

Tvrtka od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku, koja je radila cjepiva za gotovo cijeli svijet, prije tri godine izgubila je dozvolu za rad jer država nije ulagala u tehnologiju. Od tada do danas nitko nije učinio nista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porez im stvara nove muke Radnicima Imunološkog isplaćena plaća za travanj Slika nije dostupna Tjedan dana do stečaja? Radnici Imunološkog zavoda i dalje bez plaća

Vlada je na današnjoj sjednici osnovala Povjerenstvo s gradom Zagrebom koje bi trebalo pronaći rješenje. No vremena je sve manje jer 20 tona uskladištene krvne plazme propada.

"Nije propalo, znači to su dezinformacije", tvrdi Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

Lidija Jagarinec, povjerenica sindikata EKN-a Imunološkog zavoda, međutim tvrdi drukčije.

"Činjenica da je plazmi rok trajanja za proizvodnju lijekova iz krvi 3 godine. Ne treba biti profesor matematičkih znanosti da bi se izračunalo, ako nemamo proizvodnu dozvolu od 2013, da je rok za proizvodnju lijekova iz krvi istekao", kaže Jagarinec.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene