Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Đurđević nema podršku HDZ-a

Jandroković: "Milanović je zahtjevom DSV-u priznao svoju pogrešku, bio je nasilan i nepristojan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na konferenciji za medije rekao je kako je on postupio ispravno i u skladu s Ustavom, zakonom i Poslovnikom vezano za prijedlog predsjednika Zorana Milanovića i kandidaturu prof. Zlate Đurđević.

"Danas je 15. dan kako je predsjednik dostavio onaj akt, nakon što sam mu ja odgovorio i tražio dopunu dokumentacije. Nisam dobio potpuno dokumentaciju, pa se smatra da taj akt nije ni stigao u Hrvatski sabor“, rekao je Jandroković.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Opet bi odlučili isto Predsjednik Ustavnog suda: "Naše odluke nisu bile usmjerene protiv Milanovića osobno, nitko nije iznad Ustava" Izbor predsjednika Sabora Izbor predsjednika Sabora VIDEO Ovih šestero zastupnika glasalo je protiv Gordana Jandrokovića

"A predsjednik je jučer, koliko sam informiran, od DSV-a tražio da se raspiše novi javni poziv. Tim činom priznao je svoju pogrešku. Potrošili smo nekoliko tjedana bez bilo kakvog razloga i bilo kakve potrebe, predsjednik je u pravnom smislu na čak i nasilan način htio nametnuti svojeg kandidata i prisiliti Sabor da o tome glasa", rekao je i naglasio da se predsjednik Milanović nije držao Ustava i zakona Republike Hrvatske i da ih je svjesno kršio.

"Bio je agresivan u tome, nažalost i nepristojan prema dijelu sudaca, Hrvatskom saboru, dotaknuo se nekoliko ministara, uvrijedio studente stručnih studija. Na neki način mi je drago da je ova priča završena“, rekao je Jandroković.

Što se tiče kandidatkinje predsjednika Milanovića prof. Zlate Đurđević, ponovio je kako ju HDZ i klub HDZ-a neće podržati.

"Razlog je taj što je bila dio te nezakonite i nasilne, u pravnom smislu, igre predsjednika Republike", rekao je.

Upitan bi li Zlata Đurđević imala podršku HDZ-a da se odmah javila na javni poziv, Jandroković je ponovio zašto ju vladajuća stranka neće podržati. Kazao je kako osobno ima problem s njezinim stavom o izručenju osoba koje su bile povezane s ubojstvima političkih emigranata.

"To je jedan od razloga zbog kojih je osobno ne bih podržao", precizirao je Jandroković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene