Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvala za sve što je učinila

Jadranka Kosor ručala s bivšim radnicima Salonita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor danas je sa suradnicima na poziv Hrvatske udruge sindikata (HUS) i bivših radnika Salonita došla u Split na zajednički ručak s radnicima koji su joj na taj način željeli zahvaliti na svemu što je učinila za njih za svojeg mandata.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević je podsjetio kako je država 2006. odlučila da se moraju zatvoriti sve tvornice koje su radile s kancerogenim azbestom, a u tom je trenutku vranjički Salonit d.d. u stečaju bio jedini u Hrvatskoj koji je radio s azbestom. Zbog toga je 175 radnika moralo ostati bez posla.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Slika nije dostupna komentar bivše premijerke Jadranka Kosor nije bila na ručku s Macronom: "Pozvan je Zlatko Dalić koji je izgubio od Francuske 2018. u Moskvi"

>> Radnici Salonita traže polovicu odštete do kraja godine

'Svi ti radnici dobili su ili će dobiti odštete od po 15.000 eura. Dio su već dobili u ovoj godini, a preostala dva dijela će dobiti 2012. To je ukupno nešto manje od 20 milijuna kuna za odštete za izgubljena radna mjesta', dodao je Matijašević.

Jadranka Kosor novinarima nije željela komentirati jučerašnje izbacivanje iz HDZ-a bivšega saborskog zastupnika Jerka Rošina, naglasivši kako su to odluke stranačkih tijela koja su samostalna. 'Ovo nije stranački skup i danas ovdje nema politike', kratko je kazala Kosor kojoj su radnici Salonita darovali broš morskog konjića. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene