Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tamo je bio i Karamarko'

Jadranka Kosor odgovorila na prozivke Ive Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prozivke Ive Sanadera odgovorila je bivša predsjednica Vlade, Jadranka Kosor.

Jadranka Kosor tvrdi da on i odvjetnici imaju pravo na obranu, ali da ona od Državnog odvjetništva nije tražila Sanaderov kazneni progon.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Slika nije dostupna Afera Ina-MOL Kosor na suđenju Sanaderu: Mesić me tražio da skinem oznaku tajnosti s dokumentacije za izmjenu dioničarskog ugovora"

Kosor tvrdi da je na sastanku u Vladi, koji Sanader spominje, s njom - i tada glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem - bio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, tadašnji ministar unutarnjih poslova, te da se razgovaralo isključivo o Poglavlju 23.

Ivo Sanader izašao iz zatvora: 'Politikom se više ne bavim. Ona je završena stvar'

'Moje je pravo kao predsjednice Vlade da radim u skladu s Ustavom i zakonima. Neovisnom tijelu kakvo je USKOK i DORH niti sam mogla niti sam htjela išta naređivati i pritiskati bilo koga. To bi bilo protuzakonito. Ali nisam od državnog odvjetnika tražila da nešto ne rade niti da progone niti da to ne čine. Na taj sastanak je došao i Mladen Bajić, ali i Tomislav Karamarko, tada ministar unutarnjih poslova', izjavila je Jadranka Kosor za Večernje vijesti Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene