Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crni fondovi HDZ-a

Jadranka Kosor na meti USKOK-a zbog čuvanja prljavog novca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji se pitaju: Kosor i Bačić znali su sve to vrijeme kako je riječ o crnom fondu i da USKOK ispituje Barišića, no kako to da su Kosor i Bačić sve to vrijeme sjedili na novcu?

Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja u medijima je ovih dana prozvao ženu iz samog vrha HDZ-a, koja mu je navodno preko posrednika, 19.rujna 2011. godine, uputila prijeteće poruke.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Posrednik je snimio razgovor, snimku posjeduje i USKOK, a postoji i transkript. Mihanović je Jadranku Kosor izravno optužio da je znala kako novac koji je Mladen Barišić iz Carine, u siječnju 2010., predao HDZ-ovoj blagajnici Marici Glavaš, potječe iz crnog fonda i da je unatoč tome držan u stranačkom sefu do listopada 2010.

>> Kosor: Moji broševi su bižuterija, a možda si priuštim autić

Taj detalj bi mogao biti ključan u istrazi protiv Jadranke Kosor piše Jutarnji list. U članku 292., stavak 1., Kaznenog zakona stoji da odgovorna osoba koja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju ili drugu pravnu osobu stvara ili drži nedozvoljene fondove može odgovarati i kaznom zatvora.

Činjenica je da je crni novac od 25. siječnja, do 20. listopada 2010., stajao u stranci. Prema pisanju Jutarnjeg lista istražitelji se pitaju: Kosor i Bačić znali su sve to vrijeme kako je riječ o crnom fondu i da USKOK ispituje Barišića, no Kosor i Bačić su sve to vrijeme sjedili na novcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene