276756
276756
276756
276756
276756

Jadranka Kosor: Mislili su da ću se rasplakati, da ću biti Suzana

  • , 01.03.2013., 19:44
  • Autor:
  • komentara

U Dnevniku Nove TV gostovala je Jadranka Kosor koju je Visoki časni sud HDZ-a jednoglasnom odlukom izbacio iz stranke.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

U razgovoru s Mislavom Bagom u Dnevniku Nove TV Jadranka Kosor je komentirala odluku Visokog časnog suda HDZ-a kojom je izbačena iz stranke.

Je li ovo kraj vaše političke karijere?

Mislim da ne, ostajem zastupnica u Saboru, radit ću svoj posao još žešće nego do sada u ovih nekoliko mjeseci. Što će biti sutra, vidjet ćemo.

>> VIDEO 'Počela sam malo tvitati, mislim da je to važno'

Planirate li se kandidirati za europski parlament?

Ne namjeravam se ove godine kandidrati za EU parlament. Bilo je priča, čula sam, to su podmetanja, naravno da neću, nisam bila zec iz SDP-ovog šešira, kritizirala sam Vladu i mislila sam da je to argumentirano.

Nemam drugih planova, bit ću zastupnica i zaradit ću svoju plaću koju dobivam od poreznih obveznika, ostati dosljdna sebi.

Jeste li bili spremni na izbacivanje?

Zašto? Jer se nisam, prema očekivanjima, rasplakala, bila Suzana?

Današnji dan je bio najteži u mom političkom životu, a to je najveći dio moga života. Mogu reći da sam najbolje godine svoga života ugradila u politiku, mislim da sam napravila sve što sam mogla, napravila sam puno poslova. Završila sam pregovore.

>> Šeks javno izrazio potporu Kosor

U stranci kažu da ste izazivali da vas se izbaci?

Oni ne argumentiraju što bi to značilo, Šuica me besramno optužila da stojim iza nekog napisa o HDZ-u, protiv toga sam se trebala braniti. Jesam li se trebala braniti od predsjednika gradskog odbora u Osijeku da sam zec iz SDP-ovog šešira, to su uvrede koje se u politici teško mogu preživjeti. Vi novinari ste me pitali u Saboru o temama vezanim za moj rad.

Nikada nisam kritizirala vodstvo HDZ-a, Tomislava Karamarka, samo sam rekla da nije istina da je HDZ 18 godina zapuštena stranka i da nije detuđmanizirana, to nije izazivanje.

Hoćete li se žaliti na odluku o izbacivanju?

Danas cijeli dan postavljam pitanja, od kad sam ugledala suce koji nisu bili spremni poslušati argument da se radi protustatutarno, ja se pitam kome bih se mogla žaliti jer je Predsjedništvo bilo to koje je odobrilo pokretanje postupka.

Jeste li očekivali muk nakon odluke?

Budući da sam ja izbačena naglavačke iz HDZ-a, iako sam bila i ministrica i premijerka i predsjednica stranke, osoba koja može iskustvom pridonijeti, kako se to dogodilo meni, vrlo je jasno poslana poruka svima i meni je ovo nejavljanje kolega razumljivo. Ljudi se boje hoće li sljedeći puta biti na listama. To je izgleda tako u politici, a politika može biti častan posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Smatrate li da je Jadranka Kosor trebala biti izbačena iz HDZ-a?

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se