Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko poručio

'Ja sam poticao procese protiv kriminala i korupcije, nitko drugi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Franjo Tuđman - sve za Hrvatsku, svečana tribina povodom obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika koju je organizirao splitski HDZ bio je povod dolaska Tomislava Karamarka u Split. Novinarima nije htio otkriti jesu li dogovorili kandidate za gradonačelnike.

'Ništa u ovom momentu ne znamo, ali možda i znamo. Vrte se mnoga imena, dosta smo licitirali oko toga, razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete. Bit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima u Gradskom odboru, vjerojatno za nekoliko dana. Mi danas nećemo ništa odlučivati. Sljedeći tjedan u Zagrebu ćemo imati sastanak na kojem ćemo odlučiti.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu" Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe

Povremeno imamo te slatke muke oko kandidata', rekao je Karamarko i najavio kako će se na ovim izborima pojaviti nova lica, jer stranka ide samo naprijed.

>> Karamarko o HAC-u: 'Idu prodavati obiteljsku srebrninu i zlato pa se preslaguju'

Nije tako otkrio ništa o navodnom dogovoru s Anđelkom Visković, Kerumovom razvlaštenom dogradonačelnicom, čemu se splitski HDZ protivi. Nisu je čak ni pozvali na tribinu u HNK, a ondje je bio dogradonačelnik Jure Šundov kao predstavnik Grada. 'Predsjednik Tuđman je za Hrvate ono što je Churchill za Engleze', rekao je Karamarko i dodao kako je ulazak u EU zatvaranje političke doktrine dr. Tuđmana.

'Ne vraćamo se u prošlost, ali želimo u temelje ideologije naše stranke i hrvatskog društva čvrsto ugraditi predsjednika Tuđmana. On je donio demokraciju i slobodu ovom narodu', izjavio je Karamarko, a na primjedbu kako su se i neki članovi HDZ-a u zadnjih 10 godina odricali Tuđmana rekao je kako je bilo devijacija u stranci, što se tiče koruptivnih aktivnosti, kriminala i sličnih pojava protiv kojih su se borili.

'Ja sam pokretao te procese, nitko drugi. Bilo je pokušaja detuđmanizacije i to je stranku obezglavilo, učinilo je neprepoznatljivom. Zato se vraćamo predsjedniku Tuđmanu', poručio je Karamarko.

O Tuđmanu su govorili Andrija Hebrang, Ćiro Blažević, Tihomir Dujmović, Ivica Kostović i Andro Ozretić. U prepunoj dvorani splitskog kazališta najtopliji aplauz dobio je Ćiro Blažević kojemu je na pozornici uručen poklon, Hajdukov šal. Bio je i najemotivniji govornik. Prisjećajući se prvog hrvatskog predsjednika, rasplakao se. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene