Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudila takve postupke

J. Kosor: Svi koji rade pritisak na novinare krše Ustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor osudila je u petak pritisak na novinare na što je posljednjih dana upozorilo i Hrvatsko novinarsko društvo, te je poručila da svatko tko na novinare radi pritisak, krši Ustav RH.

"Takav trend pritisaka na novinare dovest će do autocenzure, što je najopasnije za demokraciju", ustvrdila je Kosor na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

Autocenzura, kaže, novinare prisiljava da više puta promisle hoće li nešto objaviti ili ne. "Ako pritisak dolazi iz političkog miljea, onda nam to govori da imamo velikih problema", uvjerena je Kosor.

Vukšić osudio otkaze Paveliću i Dežuloviću: 'To je početak 'duhovne obnove''

Sloboda medija, ističe Kosor, važna je vrednota EU. I sama je, kaže, tijekom proteklih 20 godina rada u politici bila više puta nezadovoljna pisanjem novinara. "Bilo je puno neistina o meni, no, nikada nisam tražila ničiji otkaz", tvrdi Kosor.

Kada je nedavno novinarka, majka s dvoje djece, ostala na cesti nije, kaže, reagirala niti jedna udruga koja štiti žene, mladež, materinstvo i obitelj. "Iz toga se može zaključiti da te udruge selekcioniraju koga štititi, a koga ne", uvjerena je Kosor.

"Mi nismo nikada do kraja otvorili pitanje vlasništva u medijima ni dok sam bila premijerka niti sada, a to je jedna od najvećih enigmi u Hrvatskoj", ustvrdila je Kosor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene