Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

I dalje bez službene potvrde

Izvor: Sanaderu je vjerojatno ukinut zatvor uz jamstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud je, po neslužbenim informacijama, vrlo vjerojatno bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija i odredio mu jamstvo za izlazak iz istražnog zatvora.

Izvor koji je želio ostati neimenovan, rekao je u četvrtak Hini kako je prilično siguran da je Sanaderu ukinuta presuda uz jamstvo. Pokaže li se ta informacija točnom, Sanader će uskoro izaći iz zatvora u Remetincu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveća korupcijska afera Slučaj Fimi media: Sanader možda već danas na slobodi Slika nije dostupna Fimi media na Vrhovnom sudu Uskok smatra da Ivi Sanaderu treba uzeti još skoro 8,5 milijuna kuna

Neslužbeno se doznaje da bi odluka vijeća Vrhovnog suda u slučaju Fimi medija mogla biti objavljena tijekom poslijepodneva.

Vrhovni sud o svojoj odluci treba obavijestiti prvostupanjski Županijski sud, koji potom treba obavijesti zatvor u Remetincu.

Fimi media: Hoćemo li danas doznati odluku o Ivi Sanaderu?

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić izjavio je Hini da još nisu dobili nikakvu obavijest od Vrhovnog suda.

Vrhovni sud tri dana je razmatrao žalbe okrivljenika i Uskoka u korupcijskom slučaju Fimi media, u kojem je Sanader bio nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, te povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Nije poznato kakvo je stajalište Vrhovni sud zauzeo u odnosu na žalbe ostalih optuženika, među kojima je i HDZ koji je u prvostupanjskom postupku kao pravna osoba kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene