Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog vjeroučiteljeva predavanja

Pokrenuta procedura izvanrednog otkaza: "Ne želim ga opravdavati, no snimka je nastala na dan izricanja presude Praljku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeroučitelj koji je šokirao zemlju predavanjem koje je održao učenicima osmog razreda mogao bi dobiti izvanredni otkaz.

Ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca, Ljiljana Klinger, pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelja Krešimira Bagarića, javlja Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..." Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda

Kako je objasnila, vjeroučitelj čije je predavanje privuklo pozornost javnosti, a u kojem između ostalog govori o tome koga bi i kako trebalo ubiti, na bolovanju je, a procedura je u tijeku.

"Zlouporabio je poziciju učitelja, zloupotrijebio je djecu za svoje besprizorne izjave i osobno sam toliko zgrožena da mi uopće nije bitna pozadina, odnosno je li on 'puknuo', je li nešto u njemu tinjalo... To je nešto što se naprosto ne smije pojaviti u čovjeku koji radi posao u školi, osobito onome tko je vjeroučitelj, uz to i razrednik", poručila je ravnateljica koja je za snimku doznala iz medija.

"Ne želim ga opravdavati, no snimka je nastala na dan izricanja presude generalu Praljku. Očito je to bio okidač", dodala je ravnateljica i poručila kako je sigurno da je Bagarić održao zadnji sat vjeronauka, piše Jutarnji. 

Podsjetimo, šokantno predavanje snimio je jedan osmaš, a Bagarić se u njemu posebno okomio na Vesnu Pusić i Stjepana Mesića za koje je rekao da im treba “metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti. Izdajnika”.

Ministarstvo u kontaktu sa školom

Ministrica Blaženka Divjak novinarima je rekla da su u kontaktu s ravnateljicom škole koja je o slučaju obavijestila sve nadležne institucije.

"Ja sam stvarno šokirana da se takvo nešto može dogoditi u školi. Naravno da takvom ponašanju mjesta u školi nema, ali prije svega treba utvrditi činjenice i na temelju činjenica donijeti odluke. Ravnateljica je tako koja je pokrenula sve postupke. Mi smo u kontaktu i pomoći ćemo gdje god treba", rekla je ministrica i dodala da ukoliko se pokaže da je ovo istinito, može se očekivati udaljavanje vjeroučitelja iz škole.

Pravobraniteljica osudila ispad

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević osudila je ispad vjeroučitelja Krešimira Bagarića kako je "posve jasno da je riječ o javnom poticanju na mržnju i pozivu na nasilje iz mržnje, koji pritom dolaze od osobe koja bi se po svojem pozivu i odgojiteljskoj odgovornosti trebala ustrajno i predano boriti protiv takvih negativnih i opasnih djelovanja"

"Posve je jasno da je riječ o javnom poticanju na mržnju i pozivu na nasilje iz mržnje, koji pritom dolaze od osobe koja bi se po svojem pozivu i odgojiteljskoj odgovornosti trebala ustrajno i predano boriti protiv takvih negativnih i opasnih djelovanja", kazala je pravobraniteljica.  (Ma.B./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene