Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Vinil': Zaplijenjeno 55 kilograma marihuane, prijavljeno 18 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U policijskoj akciji "Vinil" zaplijenjeno je 55 kilograma marihuane, a prijavljena je skupina od 18 osoba, za koje se sumnja da su u Hrvatsku kroz duže vrijeme prokrijumčarili čak 800 kilograma marihuane, doznaje se u Ravnateljstvu policije.

Od 18 pripadnika krijumčarske skupine, desetorica su jučer privedena na zagrebački Županijski sud, trojica su od ranije u zatvoru, a za petoricom se traga.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Treba li Hrvatska legalizirati marihuanu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

U Ravnateljstvu policije ističu da je razbijanje krijumčarskog lanca rezultat višemjesečnih "posebnih izvida" na zagrebačkom, splitskom i dubrovačkom području.

Muškarci u dobi od 22 do 50 godina marihuanu su nabavljali u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te Albaniji, a u Hrvatsku su je krijumčarili vozilima s posebno napravljenim tajnim pretincima.

Tijekom akcije zaplijenjen je i jedan autobus sa posebnim spremištima namijenjenim isključivo krijumčarenju droge, kao i audi A6 u čijem je tajnom spremištu policija otkrila 10,5 kilograma marihuane.

To je otkriće, kažu u Ravnateljstvu, označilo i završnu fazu višemjesečne akcije, a neslužbeno se doznaje da je uhićeni 32-godišnji vlasnik audija prvoosumnjičeni u krijumčarskom lancu.

Istodobno s uhićenjem 32-godišnjeg vlasnika audija dubrovačkih registracija policija je u Splitu uhitila 22-godišnjaka s kilogramom marihuane, dok je u stanu odbjeglog 21-godišnjaka pronađeno još 800 grama te droge.

Pretražujući stanove osumnjičenika, koji su uglavnom i od ranije poznati zbog krijumčarenja ili preprodaje droge, policija je pronašla više od 45.000 kuna i 15.300 eura, a zaplijenjen je i jedan pištolj. Zaplijenjenih 55 kilograma vrijedi više od milijun kuna, dok bi u uličnoj prodaji cijena bila i nekoliko puta viša.

Ravnatelj policije Marijan Benko kazao je da je sve veća dostupnost droge u Hrvatskoj rezultat hiperprodukcije svih vrsta narkotika u cijelom svijetu. "Jednako nam je važno otkrivati proizvođače, kao i krijumčare i dilere, kako bi što manje ljudi bilo u mogućnosti konzumirati drogu", rekao je Benko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene