Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županijski sud

Danas odluka o Perkoviću: Hoće li biti izručen Njemačkoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li nastupila apsolutna zastara ili je Josip Perković spreman za izručenje Njemačkoj, danas odlučuje Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučivat će o izručenju bivšeg šefa jugoslavenske, ali i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića Njemačkoj gdje je osuđen zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđen za ubojstvo Đurekovića Zdravko Mustač izručen Hrvatskoj i doveden u Remetinec Slika nije dostupna Čeka se odluka suda Vinko Sindičić temeljem hrvatske tjeralice ponovno uhićen u Španjolskoj

Perković se protivi izručenju jer smatra da je u slučaju Đurekovićeva ubojstva nastupila apsolutna zastara te da postupak pred njemačkim sudom nije bilo "fer suđenje".

Mustač pušten na slobodu!

Također tvrdi da u tom slučaju postoje dva rješenja o odbacivanju kaznene prijave koje je donijelo hrvatsko državno odvjetništvo.

Njemačke optužbe o sudjelovanju u Đurekovićevu ubojstvu odbacuje i njegov nekadašnji šef Zdravko Mustač, a obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene