Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranko Ostojić:

'Detalje ne mogu govoriti, ali ministar i njegova obitelj su dobili zaštitu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sigurnosna procjena je takva, i naravno da detalje ne mogu govoriti, rekao je ministar.

Milijunska istraga u slučaju Mamić - ministru Lalovcu i njegovoj obitelji donijela je policijsku zaštitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostojić optimističan Policija na tragu rješavanja slučaja svastike na Poljudu: 'Nitko se s tim ne može igrati ' Slika nije dostupna 'Neka se sjete' Ostojić za događaje s Poljuda prozvao HNS: 'Oni su podružnica HDZ-a'

Nakon što je ministar financija Boris Lalovac u četvrtak otkrio kako mu je dodijeljena policijska zaštita zbog istraga u slučaju braće Mamić, ministar unutarnjih poslova to je i potvrdio i kazao kako je riječ o sigurnosnoj procjeni nakon koje je ministar, ali i njegova obitelj dobila zaštitu, a o detaljima ne može govoriti.

'Sigurnosna procjena je takva, i naravno da detalje ne mogu govoriti, ali je točno da je ministar Lalovac i njegova obitelj dobio policijsku zaštitu', potvrdio je informaciju ministar Rajko Ostojić.

Inače, ministar financija jučer je javno otkrio i kako porezni USKOK trenutačno češlja imovinu svih poslovnih bankara s određenim transakcijama, te da uskoro očekuje procesuiranje određenih ljudi iz bankarskog i drugog miljea.

O Vasiljkoviću: 'Bila je to vrlo komplicirana akcija'

Izručenje Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj bila je vrlo komplicirana akcija koja je trajala više dana u suradnji s australskom policijom, izjavio je u petak u Dubrovniku ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Rekavši kako je ovo prvi put da je Australija izručila svog državljanina, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić istaknuo je da su se pritom strogo poštovala sva pravila i da se Vasiljkoviću može jamčiti pošteno suđenje.

Govoreći o slučaju svastike na Poljudu, Ostojić je kazao da policija intenzivno radi od prvog dana na rješavanju tog slučaja te da je otkriven jedan dio počinitelja, a to su oni odgovorni za taj propust, koji su imali obvezu da spriječe takvu situaciju.

Kapetan Dragan na ispitivanju: 'Nisam kriv!'

Kad je u pitanju pronalazak crtača svastike, traje intenzivna potraga i policija neće bez čvrstih dokaza privesti bilo koga, rekao je. Dodao je da je istraga vrlo složena iz više razloga, od kojih je jedan manjkavost sustava za snimanje, ali je pritom izrazio uvjerenost da će počinitelj uskoro biti pronađen.

Na komentar novinara da istraga možda traje predugo i da je i predsjednica Grabar-Kitarović to zamjerila, Ostojić je rekao da mu je "drago da se napokon probudila svijest i da su se pojavile zamjerke oko toga jer se do sada nije reagiralo ni na kustaste križeve ni na druge situacije".

Potvrdio je da su i ministar financija Boris Lalovac, koji je nedavno prijavio prijetnje jednog od vodećih hrvatskih bankara, i njegova obitelj dobili policijsku zaštitu, ali nije želio ulaziti u detalje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene