Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret izručenju

U MUP-u skrivaju detalje o izručenju Todorića: "Točno vrijeme dolaska i svi detalji nisu javno objavljivi"

Izručenje Todorića (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Izručenje Todorića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Izručenje Todorića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Izručenje Todorića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izručenje Todorića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Izručenje Todorića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Izručenje Todorića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Izručenje Todorića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zatvorska soba u Remetincu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj očekuje se u idućih 10-ak dana. Detalji izručenja još se usuglašavaju, a kao što je i rekao u intervjuu za Dnevnik Nove TV, Todorić je spreman na sve opcije, pa i na zatvor.

Nakon više od godinu dana Ivica Todorić vraća se u Hrvatsku. Još se ne pakira, a na sudu su mu rekli da će mu policijski službenik reći kada treba doći na aerodrom.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Josipa Krajinović iz Londona Todorić je sve mirno pratio, a kad je čuo da će biti izručen, na licu mu se vidjelo razočaranje Slika nije dostupna Pokušaj uvjeravanja suda Todorić sutra ima zadnju priliku da izbjegne izručenje Hrvatskoj

Na letu iz Londona do Zagreba pratit će ga policajci. Britanci i Hrvati trebaju se dogovoriti koliko će policajaca biti u pitanju i iz koje zemlje. Najvjerojatniji je scenarij da će hrvatski policajci preuzeti Todorića u Londonu.

Na Tuđmanovu aerodromu dočekat će ga policijska vozila. Čim sleti u Zagreb, Ivica Todorić bit će priveden u istražni zatvor u Remetincu. Iz MUP-a nam kažu da točno vrijeme dolaska i svi detalji nisu javno objavljivi.

Todorić je u intervjuu za Dnevnik rekao da se ne boji zatvora. “Meni je svejedno je li bio. Netko veli da ću Božić doživjeti. Može biti 15 Božića“, kaže Todorić.

Londonski sud očekuje izručenje u roku od 10 dana. Kad sleti u Hrvatsku, ispitat će ga u državnom odvjetništvu. Moguće je da to bude isti dan ili za nekoliko dana. “Teoretski je moguće da gospodina Todorića odmah s aerodroma odvedu u Savsku 41 da da prvi iskaz“, rekao je Odvjetnik Ivo Farčić.

Todoriću je određen istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke. Samo jedan svjedok nije ispitan.

Odvjetnik Ivice Todorića Čedo Prodanović rekao je svoje argumente za utjecaj na svjedoke. “Ako nije moglo državno odvjetništvo doći do svjedoka, onda je još manje mogao gospodin Todorić da bi utjecao na njega“, objasnio je Prodanović.

Izgledno je da se odustane od tog svjedoka, ali i da se produži istražni zatvor objašnjava Farčić. “Može se produžiti da u tih 30 dana ne bude saslušan taj svjedok ili postoje nekakvi drugi razlozi“, kaže Farčić.

Istraga nije rezultirala optužnicom. Ivica Todorić osumnjičen je za štetu koja premašuje milijardu kuna, a u obrani će to poricati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Dirljiva priča Ane Mari i Dina: Borba mlade obitelji kojoj pomaže cijela Hrvatska Obitelj Ljutić zajednički se bori s bolešću (Foto: Dino Ljutić) Obitelj Ljutić zajednički se bori s bolešću (Foto: Dino Ljutić) Foto: Dino Ljuti? Liječenje Ana Mari traje već gotovo dvije godine (Foto: Dino Ljutić) Liječenje Ana Mari traje već gotovo dvije godine (Foto: Dino Ljutić) Foto: Dino Ljuti? Obitelj Ljutić na okupu (Foto: Dino Ljutić) Obitelj Ljutić na okupu (Foto: Dino Ljutić) Foto: Dino Ljuti? Bračni par Ljutić (Foto: Dino Ljutić) Bračni par Ljutić (Foto: Dino Ljutić) Foto: Dino Ljuti? Ana Mari i Dino Ljutić (Foto: Dino Ljutić) Ana Mari i Dino Ljutić (Foto: Dino Ljutić) Foto: Dino Ljuti? +1 Ana Mari i Dino Ljutić (Foto: Dino Ljutić) Hrvatska Dirljiva priča Ane Mari i Dina: Borba mlade obitelji kojoj pomaže cijela Hrvatska 1/7 >>

Aktualno Bila je prijateljica vlasnika Leicestera: U stravičnoj nesreći poginula je i lijepa misica Nursara Suknamai (Foto: Instagram) Nursara Suknamai (Foto: Instagram) Foto: Instagram Nursara Suknamai (FOTO: Instagram) Nursara Suknamai (FOTO: Instagram) Nursara Suknamai (FOTO: Instagram) Nursara Suknamai (FOTO: Instagram) +0 Nursara Suknamai (FOTO: Instagram) Celebrity Bila je prijateljica vlasnika Leicestera: U stravičnoj nesreći poginula je i lijepa misica 1/4 >>

Aktualno Emotivna poruka Dejana Lovrena: ''Znam da ti nije bilo lako, prošla si kroz pakao'' Dejan Lovren (Foto: Instagram) Dejan Lovren (Foto: Instagram) Foto: Instagram Dejan Lovren (FOTO: Instagram) Dejan Lovren (FOTO: Instagram) Dejan Lovren (Foto: AFP) Dejan Lovren (Foto: AFP) Foto: Afp Dejan Lovren (Foto: Instagram) Dejan Lovren (Foto: Instagram) Foto: Instagram Dejan Lovren (FOTO: Instagram) Dejan Lovren (FOTO: Instagram) +2 Dejan Lovren (Foto: Instagram) Celebrity Emotivna poruka Dejana Lovrena: ''Znam da ti nije bilo lako, prošla si kroz pakao'' 1/8 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene