Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje u pritvoru

Sanaderu odbili 12,4 milijuna kuna jamčevine - Bebić, Rošin i Zubović stali uz njega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zagrebu odlučeno je da Ivo Sanader u pritvoru ostaje još dva mjeseca!

Bivši premijer Ivo Sanader je danas na sudu ponudio jamčevinu od 12,4 milijuna kuna što je sud odbio! To je najveća jamčevina ikad ponuđena u Hrvatskoj. Da prikupi jamčevinu, Sanaderu su pomogli Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović i njegova supruga Mirjana Sanader tako što su založili imovinu. Sud je odlučio da Sanader u pritvoru ostaje još dva mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U ponedjeljak RASPRAVA O JAMČEVINI Prihvaćanje zahtjeva obrane tek je prvi korak Slika nije dostupna Odlučivat će Vrhovni sud Usvojen prijedlog Sanaderove obrane

Odvjetnik Čedomir Prodanović je rekao da nije bilo teško prikupiti jamčevinu. Luka Bebić je založio ugled i nije sumnjao da bi Sanader pobjegao. Rekao nam je da nije založio imovinu, ali da je bio spreman prikupiti jamčevinu.

Prodanović tvrdi da Sanader nije bježao nego se vraćao u Hrvatsku, te kaže da su s time bili upoznati glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i zamjenik ravnatelja policije, što su im prenijeli Rošin i Zubović.

Sudac Krešimir Devčić kaže da su jamčevinu odbili jer se protiv njega vodi još nekoliko postupaka za kaznena djela teška oko 100 milijuna kuna, a uz to se radi o jednom od najviših dužnosnika koji ima brojne kontakte tu i u inozemstvu.

Sanadera su nešto prije 10:30 sati doveli u kombiju pravosudne policije na stražnji ulaz Županijskog suda u Petrinjskoj, ali iz drugog smjera nego je to inače bio slučaj. Iz Amruševe ulice su došli na stražnji ulaz  smjerom koji je zabranjen.

No, bez obzira na današnju odluku, suđenje Sanaderu za slučaj Hypo počet će 28. listopada, kao što je Dnevnik Nove TV prvi izvijestio.

Podsjetimo, optužnica tereti Sanadera da je 1995. godine, kao zamjenik šefa diplomacije, uzeo više od 3,5 milijuna kuna provizije od kredita kojim je država opremala zgrade veleposlanstva. Banci je, prema optužnici, u zamjenu za novac omogućen ulazak na hrvatsko tržište.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene