Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudio relativiziranje COVID-a

Premijer o potporama: ''Sve ih je manje kojima su potrebne. Lauc? Ograđujemo se od njegovih izjava''

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Plenković u posjetu je Farkaševcima odakle je dao izjavu za medije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana općine Farkaševac.

Nakon svečanosti dao je izjavu za medije. Ranije na sjednici Vlade kazao kako još uvijek u Hrvatskoj nije cijepljen dovoljan broj ljudi. O tome je govorio i u Farkaševcu.

''Kolektivni napor mora biti kolektivan jer pretjerana sebičnost nije dobrodošla'', poručio je i dodao da ''sada moramo učiniti dodatne iskorake''.

''U razgovoru sa sindikatima i poslodavcima smo postigli dogovor. Rekli smo potpore od 4000 kuna za one sektore kojima je potrebno, a sve je manje onih kojima je potrebno'', kazao je.

''Oni koji su cijepljeni, a zaraze se, proći će kao potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Malo temperaturica, jedan dan doma i prehodao je to'', rekao je premijer. ''Ono kako smo mi prošli je vrlo light i ležerno'', dodaje.

Kada je riječ o sezoni, Plenković kaže da je već sada bolja nego prošlogodišnja. ''Na nama je da suptilno miksom cijepljenja, odgovornosti i mjera sezona traje barem do devetog mjeseca. Bez obzira koliko mi bili dobri sa susjedima, ako brojke budu loše, zemlje će donositi odluke'', kazao je.

Ogradio se od Lauca

Premijer je istaknuo da oštro osuđuje relativiziranje koronavirusa, a na pitanje novinara zašto onda ne osudi i kada COVID relativiziraju članovi Vladina Znanstvenog savjeta, točnije znanstvenika Gordana Lauca, odgovorio je da njegove izjave nisu stavovi Vlade.

''To što on govori, govori u svoje ime. U ime Savjeta mogu samo ja govoriti. Nemojte atribuirati Vladi nešto što netko drugi govori'', odgovorio je i dodao da se Vlada ograđuje od izjava Gordana Lauca.

Premijer Andrej Plenković je otkrio i da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović ako postane kandidatkinja za glavnu tajnicu NATO-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene