Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položen kamen temeljac

Izgradnja kapelice za 24 poginula pripadnika ATP Lučko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bazi Antiterorističke jedinice 'Lučko' položen je temeljni kamen za izgradnju spomen-kapele za 24 pripadnika specijalnih postrojba te jedinice poginula u Domovinskom ratu.

Kapela, posvećena blaženom Alojziju Stepincu, bit će otvorena 7. rujna ove godine, kada će se svečano proslaviti proslavljene policijske postrojbe. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko podsjetio je da je tijekom Domovinskog rata kroz tu elitnu postrojbu prošlo oko 350 ljudi te da je iz nje Hrvatska vojska dobila sedam generala. Istaknuo je da se postrojba nikad nije vraćala s terena neobavljena zadatka te da su u ratu poginula 24 njezina pripadnika, a ranjena su 52 branitelja.

Pročitajte i ovo gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..." Gužve na cestama - 2 Počele ljetne gužve Vozači oprez! Policija upozorava sve koji se spremaju na put: "Prije kretanja neka provjere vozila jesu li tehnički ispravna"

Bivšim i sadašnjim pripadnicima ATJ 'Lučko' govorili su i predsjednik Udruge ATJ "Lučko" koja okuplja bivše i sadašnje pripadnike Mladen Grgić te potpredsjednik Hrvatskoga sabora i ratni ministar Ivan Jarnjak. Nazočan je bio i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, a temeljni je kamen blagoslovio vojni ordinarij Juraj Jezerinac. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene