442053
442053
442053
442053
442053

NOVI APSURD Izgrađena marina vrijedna 60 milijuna kuna, ali nema pristupnu cestu

  • , 02.07.2016., 15:38
  • Autor:
  • komentara

Ne zna se tko će platiti pristupnu cestu za marinu ACi u Slanom, općina ili ACI.

 
 
 
 
ACI marina Slano čeka kompromis (Video: Dnevnik Nove TV)
ACI marina Slano čeka kompromis (Video: Dnevnik Nove TV)

ACI je u Slanom trebao otvoriti novu marinu, prvu izgrađenu nakon 25 godina. Marina je izgrađena, ali ne i 500 metara pristupne ceste. Spor je u tome tko će platiti cestu, općina ili ACI. Kako ceste nema, nema ni otvaranja pa je ACI organizirao obilazak marine u koju je investirano 60 milijuna kuna.

Prazna ACI Marina 'Veljko Barbieri' u Slanom - a mjesta za 200 brodova. 'Već imamo brodove koji su planirali doći, čekaju u našoj marini u Dubrovniku', kazao je Cvijeto Stjepović, voditelj posade ACI marine Slano.

Čekaju otvaranje marine - koje je trebalo biti u petak - umjesto toga samo obilazak za medije, jer ACI marina, vrijedna 60 milijuna kuna, nema pristupnu cestu, a time ni uporabnu dozvolu. A nema je jer nema dogovora između općine i investitora. Općina tvrdi ACI se obvezao izgraditi cestu.

'2005. kad je izrađena studija utjecaja na okoliš tamo se eksplicite navodi da će biti investitor za pristupnu cestu jer ta pristupna cesta ide više od 500 metara u samom obodnom dijelu marine i prilazi parkingu sa 100 parkirnih mjesta u marini', rekao je Nikola Knežić, načelnik općine Dubrovačko Primorje.

ACI marina danas ne želi potpisati ugovor o sufinanciranju izgradnje ceste u vrijednosti od 2.700.000 kuna. Direktorica tvrdi - nema ovlasti potpisati takav sporazum.

'Imamo tehničku Vladu, tako da smo se mi našli u situaciji da ACI trenutno nema Nadzorni odbor', rekla je Doris Perušić, direktorica ACI-ja.

A novi nadzorni odbor bit će poznat 18. srpnja. Do tada - prepirke smiruje tehnički ministar Oleg Butković. 'Počeli su razgovori koji su naprasno prekinuti. Ja vjerujem slijedeći tjedan ministar Kliman i ja idemo u Slano i vjerujem da će doći do kompromisa', kaže Butković.

U državi bez jasnih pravila investitor i lokalna zajednica prepušteni su sebi, razgovorima, svađama, dogovorima. Sezona je stigla, a kompromis u Slanom odavno kasni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se