Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništen u katastrofalnom požaru

Građani ne žele uznemirujuć prizor: Izgorjeli neboder prekrivat će dječji crteži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagorena fasada Grenfell Towera u Lonodnu mogla bi uskoro postati podloga za dječje crtarije – upravo taj prijedlog razmatraju vlasti kada promišljaju o tome za što će prenamijeniti ovu zgradu koju je zahvatio veliki požar.

Očekuje se da će fasada Grenfell Towera u Londonu biti prekrivena zaštitnim platnom na kojem bi se noću prikazivali dječji crteži.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak i Zdravko Vladanović - 2 Traje javno savjetovanje Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada: Hoće li stanarima olakšati ili otežati život? Ilustracija Vatrogasci na terenu Novi incident u centru Zagreba: Komad fasade ponovno pao na ulicu

Učenici osnovne škole koji žive u zapadnom Londonu zatraženi su da nacrtaju nešto što bi im pomoglo da pogledaju gore i nasmiješe se, piše Independent.

Michael Lockwood, upravitelj ovog mjesta rekao je Sunday Timesu da je ideju dobio nakon sastanka s učenicima.

''Mnogi od njih rekli su da ih je uzrujavao pogled prema zgradi, jer su izgubili prijatelje u požaru. Pa sam ih pitao bi li smislili crteže toga što bi voljeli vidjeti na zgradi'', ispričao je Lockwood.

Zaštitno platno koje će se postaviti oko fasade izgorjele zgrade olakšati će službenicima koji prikupljaju ostatke iz nebodera. Sa stanovnicima će se, navodi Independent, konzultirati oko projicirane boje na zaštitno platno.

''Razmišljali smo o tome – izgleda li prekrivanje platnom kao da skrivamo tragediju, ali stanovnici su nam rekli da žele da je prekrijemo jer je prizor na zgradu uznemirujuć'', rekao je Lockwood.

U požaru 24-katne zgrade koja je izgorjela u lipnju ove godine, život je izgubilo 80 ljudi. Netaknuto plamenim jezičcima ostalo je svega 12 stanova.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene