449576
449576
449576
449576
449576

IZBORNI PLANOVI ZA MANJINE SDSS računa na sva tri mandata

  • , 08.09.2016., 23:06
  • Autor:
  • komentara

Pripadnici srpske manjine u nedjelju biraju kandidate iz triju političkih stranaka. No u SDSS-u i na ovim izborima računaju na sva tri mandata.

 
 
 
 
Izborni planovi za manjine (Video: Dnevnik Nove TV)
Izborni planovi za manjine (Video: Dnevnik Nove TV)

Na prošlim izborima gotovo 20.000 pripadnika srpske manjine izabralo je tri člana SDSS-a. Nakon izbora, podsjećamo, Mirko Rašković istupio je iz te stranke. A ove godine protukandidati Pupovčevu SDSS-u su njegovi bivši članovi.

'U drugim okolnostima mogli bismo računati i na više, ali ovaj put smo se opredijelili na ta tri mandata, da budu jaka, da budu snažna, da se vidi koliku potporu uživa SDSS', rekao je Milorad Pupovac.

Boje "Naše stranke" branit će Jovan Ajduković. Nekad SDSS-ovac, za bivšu stranku i Pupovca i nema riječi hvale.

'Ja ih nazivam srpskim štetočinama, i stranku i najobičnije udruženje građana SNV jer uzimaju sredstva koja im ne pripadaju nego pripadaju zajednici', kazao je Jovan Ajduković.

Ajduković je jedini srpski političar koji zadnjih deset godina odaje počast žrtvama Ovčare. I smatra kako političke stranke srpske manjine u Hrvatskoj nisu potrebne.

'Da li ste vi vidjeli da političku stranku u Hrvatskoj imaju Talijani možda, Česi, Albanci? Nemaju. Šta će Srbima to? Idemo biti članovi jakih političkih opcija da li je to HDZ, da li je to SDP, HDSSB, uopće nije problem', kazao je Ajduković.

Na izborima je prvi put Demokratski savez Srba. Koji također čine bivši SDSS-ovci. Srđan Milaković upozorava kako se pod vodstvom njegove bivše stranke, srpska politika već godinama ne mijenja.

'Da li možete vjerovati da je 2002. godine programski cilj bio povratak penzija penzionerima, i da je 2016. taj cilj identitičan opet u programskim aktima?', rekao je Srđan Milaković, Demokratski savez Srba.

Milorad Pupovac odgovara kako se s bivšim članovima ne treba zamarati, iako je iza njegove stranke, kaže, pakleno razdoblje.

'Kad mi kažemo da se borimo protiv straha oni kažu da mi proizvodimo strah. To je tipična desničarska retorika, svojstvena hrvatskoj desnici pa sada svojstvena i ovim našim jučerašnjim kolegama', kazao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

Boljitak srpske manjine, uvjeravaju, na prvom im je mjestu. Kome najviše, u nedjelju će procijeniti birači.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se