Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BiH domovina i hrvatskog naroda

Izborna kampanja: HDZ za ravnopravnost Hrvata u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednakopravnost Hrvata s ostalim narodima koji žive u Bosni i Hercegovini cilj je HDZ-a i ta će stranka inzistirati na ostvarenju tog cilja, najavio je nositelj stranačke liste za XI. izbornu jedinicu Božo Ljubić na predstavljanju kandidata za novi saziv Hrvatskog sabora koje je u ponedjeljak navečer upriličeno u Sarajevu.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

"Samo u sinergiji naše politike ovdje i u Zagrebu mi se možemo izboriti za jednakopravnost Hrvata u BiH", kazao je Ljubić na tribini na kojoj je sudjelovao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Ljubić je istaknuo kako je BiH domovina i hrvatskog naroda koji u njoj žive te kako se oni nje ne odriču no ne mogu prihvatiti njen nepravedni ustroj i inzistiraju na promjenama koje će im zajamčiti punu pravnopravnost.

Uz Ljubića kandidati na listi HDZ-a za XI. izbornu jedinicu su i ravnatelj Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž, ministar za izbjegle i raseljene u Vladi Republike Srpske Davor Čordaš, te Vjekoslav Jeleč, Ankica Gudeljević, Dragan Konta, Ivanka Mađar-Šimić te Miro Grabovac Titan.

Uz HDZ BiH za glasove hrvatskih državljana u BiH na predstojećim parlamentarnim izborima natječe i se i "Koalicija za premijera" Milana Bandića čiju listu nosi Miroslav Ćiro Blažević ne neovisna lista predvođena Željkom Glasnovićem.

Hrvati bez prebivališta u Hrvatskoj biraju tri zastupnika u Hrvatskom saboru. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene