456217
456217
456217
456217
456217

IZBORI U SDP-u Komadina: Izjava Milanke Opačić bila je neprimjerena

  • , 07.11.2016., 13:00
  • Autor:
  • komentara

Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan, kritizirao je potez Milanke Opačić, potpredsjednice SDP-a, koja je javno iskazala podršku Orsatu Miljeniću.

 
 
 
 
Zlatko Komadina (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Zlatko Komadina (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Primorsko-goranski župan i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak kako je podrška potpredsjednice SDP-a Milanke Opačić kandidatu za predsjednika stranke Orsatu Miljeniću neprimjerena i da je trebala ostati neutralna.

Komadina je to rekao odgovarajući pitanje kako komentira to što se potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić, koja je dobila mandat da sad vodi stranku, opredijelila za jednog kandidata za Orsata Miljenića i time ugrozila svoju neutralnost.

Kako je ocijenio to govori i o tome koliko je Iblerov trg (sjedište SDP-a) dosad u izbornim procesima bio neutralan. Radi se o tome da ljudi koji su međusobno surađivali i bili članovi Vlade i dalje žele ostati u vrhu stranke. Razumijem njihovu želju, međutim, o tome će odlučiti članovi konvencije za stranačka tijela, a svi članovi stranke za predsjednika, rekao je Komadina.

Radi se o neprimjerenoj izjavi gospođe Opačić iz jednostavnog razloga, jer se jedina nije kandidirala, a svi ostali potpredsjednici su se kandidirali za predsjednika stranke, rekao je Komadina.

Milanka Opačić je koncem prošlog tjedna za Novu tv izjavila da podržava onoga koji do sada nije sudjelovao u sukobima, šalabahterima, podjelama. nekoga tko može ispočetka krenuti u komunikaciju sa svim članovima, tko može integrirati stranku, a da od svih kandidata u "ovom trenutku te kvalitete vidi jedino kod Orsata Miljenića".

Komadina je na pitanje tko sada vodi stranku odgovorio da ne zna. „Ne bih znao, nisam član nacionalnog vodstva u ovom trenutku“, rekao je i dodao kako su izbori raspisani, da se rokovi znaju, da prvi krug počinje a u ovom trenutku možda i ne treba biti „pilota u avionu“, jer „ima automatski pilot koji nas vodi na izbore.“

Komadina je na kraju naglasio da nema mjesta za zabrinutost za SDP, kako će se izborni ciklus završiti, a stranka konsolidirati, a da sada ima malo izbornog folklora, kao i nepotrebnih međusobnih optužbi koje štete stranci. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se