Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODRŽALA MILJENIĆA

IZBORI U SDP-u Komadina: Izjava Milanke Opačić bila je neprimjerena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan, kritizirao je potez Milanke Opačić, potpredsjednice SDP-a, koja je javno iskazala podršku Orsatu Miljeniću.

Primorsko-goranski župan i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak kako je podrška potpredsjednice SDP-a Milanke Opačić kandidatu za predsjednika stranke Orsatu Miljeniću neprimjerena i da je trebala ostati neutralna.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin - 1 Kandidat za šefa stranke Peđa Grbin: "Podjele u SDP-u gledam od prvog dana i toga mi je dosta! Rovovske bitke moramo ostaviti iza nas" Slika nije dostupna U SDP-u sve više tenzija "Neka kolegica Opačić bude pristojna i sluša svog predsjednika"

Komadina je to rekao odgovarajući pitanje kako komentira to što se potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić, koja je dobila mandat da sad vodi stranku, opredijelila za jednog kandidata za Orsata Miljenića i time ugrozila svoju neutralnost.

Kako je ocijenio to govori i o tome koliko je Iblerov trg (sjedište SDP-a) dosad u izbornim procesima bio neutralan. Radi se o tome da ljudi koji su međusobno surađivali i bili članovi Vlade i dalje žele ostati u vrhu stranke. Razumijem njihovu želju, međutim, o tome će odlučiti članovi konvencije za stranačka tijela, a svi članovi stranke za predsjednika, rekao je Komadina.

Radi se o neprimjerenoj izjavi gospođe Opačić iz jednostavnog razloga, jer se jedina nije kandidirala, a svi ostali potpredsjednici su se kandidirali za predsjednika stranke, rekao je Komadina.

Milanka Opačić je koncem prošlog tjedna za Novu tv izjavila da podržava onoga koji do sada nije sudjelovao u sukobima, šalabahterima, podjelama. nekoga tko može ispočetka krenuti u komunikaciju sa svim članovima, tko može integrirati stranku, a da od svih kandidata u "ovom trenutku te kvalitete vidi jedino kod Orsata Miljenića".

Komadina je na pitanje tko sada vodi stranku odgovorio da ne zna. „Ne bih znao, nisam član nacionalnog vodstva u ovom trenutku“, rekao je i dodao kako su izbori raspisani, da se rokovi znaju, da prvi krug počinje a u ovom trenutku možda i ne treba biti „pilota u avionu“, jer „ima automatski pilot koji nas vodi na izbore.“

Komadina je na kraju naglasio da nema mjesta za zabrinutost za SDP, kako će se izborni ciklus završiti, a stranka konsolidirati, a da sada ima malo izbornog folklora, kao i nepotrebnih međusobnih optužbi koje štete stranci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene