Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Izborna kampanja

ŠTO ĆE PREDSJEDNICA ODLUČITI? Postoji mogućnost da ćemo političare pratiti i na plažama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik NOVE TV prije nekoliko je dana prvi objavio kako će predsjednica raspisati izbore 15. srpnja. No odluka kojom počinju teći izborni rokovi, pa time i kampanja, stupit će na snagu kasnije.

Mi smo sad u nekakvoj generalnoj probi, a zapravo 15. srpnja, kad predsjednik Sabora izvjesti predsjednicu da se Sabor raspustio, u tom trenutku Predsjednica raspisuje izbore.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Predsjednica kad raspiše izbore može donijeti i odluku kojom počinju teći izborni rokovi, onih 14 dana u kojim se skupljaju potpisi za stranačke liste pa bi tako teoretski mogli već 1. kolovoza ići u kampanju i imali bi ono što je Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zajedno sa svim strankama htjela izbjeći, a to je da tijekom ljeta imamo izbornu kampanju i da političare pratite po plažama.

Predjsednica Grabar Kitarović će stoga donijeti odluku da se 15. srpnja raspišu izbori, ali ono što je važno jest da izobrni rokovi počinju teći 1. kolovoza.

U SDP-u postoji nezadovoljstvo, jer upravo smatraju da se time HDZ-u daje dva tjedna u kojima bi mogli presložiti liste, no ostaje pitanje što bi novi predjsednik HDZ-a u dva tjedna mogao presložiti.

No krenimo redom, od 1. kolovoza počinju teći rokovi od 14 dana u kojima se prikupljaju potpisi za neovisne liste, slažu se koalicije, a tad bi izborna kampanja mogla početi 17. kolovoza.

Od tog datuma, naredna 24 dana pratit ćete političare, naravno i na Novoj TV, kako pokuašavaju pridobiti vaše glasove, sve do 9. rujna. 10. rujna je izborna šutnja, a 11. rujna ćemo izaći na izbore od 7 do 19 sati, kad se birališta zatvaraju.

Gledatelji Nove TV i čitatelji portala Dnevnik.hr, moći će pratiti i prve izlazne ankete u izbornoj noći te ćemo vidjeti odnose snaga između lijevog i desnog bloka te stranaka koje mogu presuditi u sastavljanju nove Vlade, kao što je to učinio Most na posljednjim izborima.

Znamo što smo prošli, a sad ćemo vidjeti kako će Hrvatska glasati 11. rujna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene