442643
442643
442643
442643
442643

ŠTO ĆE PREDSJEDNICA ODLUČITI? Postoji mogućnost da ćemo političare pratiti i na plažama

  • , 08.07.2016., 08:10
  • Autor:
  • komentara

Dnevnik NOVE TV prije nekoliko je dana prvi objavio kako će predsjednica raspisati izbore 15. srpnja. No odluka kojom počinju teći izborni rokovi, pa time i kampanja, stupit će na snagu kasnije.

 
 
 
 
Izborni rokovi (Video: Dnevnik Nove TV)
Izborni rokovi (Video: Dnevnik Nove TV)

Mi smo sad u nekakvoj generalnoj probi, a zapravo 15. srpnja, kad predsjednik Sabora izvjesti predsjednicu da se Sabor raspustio, u tom trenutku Predsjednica raspisuje izbore.

Predsjednica kad raspiše izbore može donijeti i odluku kojom počinju teći izborni rokovi, onih 14 dana u kojim se skupljaju potpisi za stranačke liste pa bi tako teoretski mogli već 1. kolovoza ići u kampanju i imali bi ono što je Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zajedno sa svim strankama htjela izbjeći, a to je da tijekom ljeta imamo izbornu kampanju i da političare pratite po plažama.

Predjsednica Grabar Kitarović će stoga donijeti odluku da se 15. srpnja raspišu izbori, ali ono što je važno jest da izobrni rokovi počinju teći 1. kolovoza.

U SDP-u postoji nezadovoljstvo, jer upravo smatraju da se time HDZ-u daje dva tjedna u kojima bi mogli presložiti liste, no ostaje pitanje što bi novi predjsednik HDZ-a u dva tjedna mogao presložiti.

No krenimo redom, od 1. kolovoza počinju teći rokovi od 14 dana u kojima se prikupljaju potpisi za neovisne liste, slažu se koalicije, a tad bi izborna kampanja mogla početi 17. kolovoza.

Od tog datuma, naredna 24 dana pratit ćete političare, naravno i na Novoj TV, kako pokuašavaju pridobiti vaše glasove, sve do 9. rujna. 10. rujna je izborna šutnja, a 11. rujna ćemo izaći na izbore od 7 do 19 sati, kad se birališta zatvaraju.

Gledatelji Nove TV i čitatelji portala Dnevnik.hr, moći će pratiti i prve izlazne ankete u izbornoj noći te ćemo vidjeti odnose snaga između lijevog i desnog bloka te stranaka koje mogu presuditi u sastavljanju nove Vlade, kao što je to učinio Most na posljednjim izborima.

Znamo što smo prošli, a sad ćemo vidjeti kako će Hrvatska glasati 11. rujna.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se