Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HŽ obustavio promet

Umalo tragedija: Putnički vlakovi krenuli jedan prema drugome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer oko 12 sati na jednokolosječnoj pruzi dva putnička vlaka krenuli su jedan prema drugom. Tragedija je spriječena u posljednji tren.

Normaliziran je željeznički promet na pruzi Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka, koji je bio obustavljen zbog izvanrednog događaja između kolodvora Jastrebarsko i Draganići, priopćile su Hrvatske željeznice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura Vlak Sarajevo-Ploče - 1 Prometovat će do 10. rujna Nakon gotovo desetljeća vratila se željeznička linija Sarajevo - Ploče, doznajte i koliko traje vožnja

Naime, na jednokolosječnoj pruzi, putnički vlak koji prometuje na relaciji Moravice - Zagreb Glavni kolodvor jučer je greškom dobio dopuštenje da krene iz kolodvora Draganići prema Zagrebu dok je istodobno iz kolodvora Jastrebarsko pokrenut brzi vlak iz kolodvora Jastrebarsko prema Rijeci.

>> Otkazale kočnice lokomotive? 12 radnika ozlijeđeno, dvojica teško

'No, odmah nakon pokretanja brzi vlak je zaustavljen te je isključen napon u kontaktnoj mreži na dionici pruge Jastrebarsko – Draganići', naveo je HŽ. 

HŽ se ispričava putnicima zbog poteškoća, koje su imali na putovanju i dodaje kako se utvrđuju okolnosti ovog događaja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene