Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinuta presuda

Doktoru Šimiću ponovno će se suditi u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo je presudu od dvije i pol godine zatvora liječniku Ognjenu Šimiću i vratio cijeli postupak na ponovno suđenje Županijskom sudu u Sarajevu.

Potvrđeno je to iz ureda odvjetnika Nikice Gržića koji zastupa Šimića u ovom predmetu. Županijski sud u Sarajevu je u lipnju ove godine, na temelju zahtjeva hrvatskog ministarstva pravosuđa za provedbu presude kojom je Šimić zbog primanja mita u Hrvatskoj osuđen na pet godina zatvora, proveo ponovno suđenje i tu kaznu smanjio na dvije i pol godine zatvora.

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Slika nije dostupna Uzimao mito Liječniku Šimiću pravomoćno dvije i pol godine

Vrhovni sud Federacije BiH je u drugostupanjskom postupku zaključio kako je u toj presudi sadržano niz bitnih povreda zakona o kaznenom postupku Federacije BiH te je stoga presudu poništio i naložio novo suđenje.

Ognjen Šimić je prije izricanja pravomoćne presude u Hrvatskoj pobjegao u BiH gdje se i sada nalazi a Hrvatska je od pravosudnih vlasti BiH zatražila da ga se uputi na izdržavanje kazne temeljem međudržavnog sporazuma o pomoći u kaznenim stvarima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene