Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostojić: Prvi migranti mogli bi u zimski centar 2. studenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio je u nedjelju navečer u Opatovcu da bi 2. studenog prve izbjeglice i migranti mogli ući u zimski tranzitni centar koji se gradi u Slavonskom Brodu, ukupnog kapaciteta za pet tisuća osoba.

Po njegovim riječima, radovi na izgradnji centra u Slavonskom Brodu na samom su završetku te se očekuje kako bi mogli biti gotovo do srijede. Nakon što radovi završe, još se moraju obaviti određene inspekcijske kontrole kako bi boravak izbjeglica i migranata u objektima bio siguran, rekao je Ostojić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odavno riješena stvar Ostojić o formiranju stožera u Slavonskom brodu: 'Tko je njih uopće zvao?' Slika nije dostupna 'Koliko će to trajati' Župan brodsko-posavski: Za kamp u Slavonskom Brodu doznali smo iz medija

'EUROPI PRIJETI PROPAST' U Bruxellesu pljušte optužbe, Orban kaže - 'Mi smo samo promatrači'

Podaci o velikom priljevu izbjeglica i migranata koji ulaze u Hrvatsku za ministra Ostojića nisu iznenađujući s obzirom na to da, kako je rekao, svi oni koji uđu u Grčku, Makedoniju i Srbiju moraju proći i kroz Hrvatsku. Ponovio je kako se "rješenje izbjegličke krize nalazi na njezinom izvoru, u Grčkoj".

Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo više od 250.000 izbjeglica i migranta, a samo tijekom subote 11.500, što je najveći broj izbjeglica i migranata koji su u jednom danu ušlu u Hrvatsku u gotovo četrdeset dana izbjegličke krize. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene