Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izaslanstva Vlade i Ureda Predsjednika na obilježavanju obljetnice kornatske tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sutrašnjem programu obilježavanja obljetnice kornatske tragedije u ime premijera Ive Sanadera sudjelovat će potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, a Predsjednika Republike predstavljat će savjetnici Siniša Tatalović i Saša Perković te predstojnica Ureda za informiranje Danijela Barišić.

Uz Jadranku Kosor, u Vladinu će izaslanstvu biti i potpredsjednica Đurđa Adlešić, ministar mora Božidar Kalmeta te ravnatelj policije Marjan Benko, potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Iz Sabora do poslijepodne nije bilo najava o sudjelovanju u programu obilježavanja kornatske tragedije.

Obljetnica stradanja trinaestorice vatrogasaca obilježit će se misom zadušnicom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a ranije najavljivana komemoracija danas je otkazana.

Članovi obitelji poginulih kao razlog otkazivanja naveli su činjenicu da na komemoraciju nisu planirali doći predsjednici države, Sabora i Vlade.

U Vladi se neslužbeno moglo čuti da su premijer i predsjednik Sabora Luka Bebić od odlaska na komemoraciju odustali solidarizirajući se s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem.

Mesić je, tvrde u Vladi, od sudjelovanja u komemoraciji odustao kako bi izbjegao neugodnosti nakon što je dio obitelji najavio da neće prihvatiti odlikovanje kojim je Predsjednik odlikovao njihove poginule članove.

U Uredu predsjednika Republike danas se nije mogla dobiti potvrda te informacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene