442029
442029
442029
442029
442029

BRANIT ĆE SE SA SLOBODE Četvorica osumnjičenih za nerede u St. Etienneu pušteni iz splitskog zatvora

Iz splitskih Bilica danas su puštena četvorica muškaraca osumnjičenih za nerede na stadionu u Francuskoj.

 
 
 
 
Huliganski ispad na utakmici Hrvatska - Češka (Foto: AFP) - 5
Huliganski ispad na utakmici Hrvatska - Češka (Foto: AFP) - 5

Četvorica navijača osumnjičenih za nerede na stadionu Saint Etienneu u Francuskoj za vrijeme nedavne nogometne utakmice Hrvatska-Češka, pušteni su u petak poslijepodne iz splitskog zatvora Bilice i branit će se sa slobode, ali se neće smjeti približiti stadionima na manje od 500 metara za vrijeme utakmica hrvatske nogometne reprezentacije i nogometnog kluba Hajduk.

Četvorica navijača osumnjičenih za nerede na stadionu Saint Etienneu u Francuskoj za vrijeme nedavne nogometne utakmice Hrvatska-Češka, pušteni su u petak poslijepodne iz splitskog zatvora Bilice nakon sedmodnevnog istražnog zatvora koji im je ukinut nakon žalbe njihovih branitelja, doznaje Hina od odvjetnika Vinka Ljubičića, branitelja jednog od osumnjičenika.

"Također su svoj četvorici ukinute i jamčevine koje su im bile izrečene pri određivanju istražnog zatvora, a one su iznosile od 40 do 60 tisuća kuna," rekao je Ljubičić.

U Županijskom sudu u Splitu su potvrdili da je Vijeće tog suda donijelo odluku o ukidanju istražnog zatvora četvorici navijača osumnjičenika od kojih su trojica iz Splita a jedan iz Stobreča.

"Odluka o puštanju na slobodu četvorice osumnjičenika znači da će se oni moći braniti sa slobode, ali se neće smjeti približiti stadionima na manje od 500 metara za vrijeme utakmica hrvatske nogometne reprezentacije i nogometnog kluba Hajduk. Ukoliko prekrše tu mjeru odmah će biti vraćeni u istražni zatvor," rekao je za Hinu glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac. Dodao je kako se mjera zabrane približavanja stadionima na manje od 500 metara odnosi na utakmice u Hrvatskoj i inozemstvu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se