Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoji procedura

Iz Sabora pojasnili zašto Pernarovi gosti nisu mogli ući u Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što 50-ak učenika i studenata nije moglo ući u Hrvatski sabor gdje su došli na poziv zastupnika Ivana Pernara, oglasila se i saborska Služba za medije.

Ivan Pernar je naime, putem Facebooka pozvao učenike i studente da mu se u nedjelju u 14 sati pridruže u Saboru te obećao da će ih uvesti unutra gdje će održati debatu..

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Ivan Pernar Stižu prijave Ivan Pernar obilazi škole, slika i snima maloljetnu djecu! Roditelji i ravnatelji zabrinuti

To se ipak nije dogodilo jer, Sabor nedjeljom ne radi pa nitko osim Pernara nije mogao ući. Za okupljene je zatražio ulaz u Sabor, no nije ga dobio. Potom je stao pred okupljene i rekao da inače gosti zastupnika mogu ući u Sabor, ali njemu to sada nisu dozvolili te za sve okrivio velike hrvatske stranke u poziciji i opoziciji te način na koji mediji izvještavaju o njemu.

Ispred zgrade Sabora okupljenima je potom održao kratki govor te odgovarao na pitanja mahom veoma mladih ljudi koje su većinom zanimale teme vezane za politike hrvatskog školstva.

Vezano za taj događaj i Pernarove izjave brzo se priopćenjem oglasila i saborska služba za medije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Vezano za objave nekih medija kako je zastupniku Ivanu Pernaru u nedjelju, 29. siječnja 2017., prilikom okupljanja skupine srednjoškolaca na njegov poziv objavljen na njegovom Facebook profilu onemogućen ulaz u zgradu Hrvatskoga sabora, a radi istinitosti izvještavanja javnosti, potrebno je istaknuti sljedeće:

Zastupniku Ivanu Pernaru nije onemogućen ulazak u zgradu Hrvatskoga sabora, štoviše zastupnik Pernar višekratno je tijekom nedjeljnog poslijepodneva ulazio i izlazio iz zgrade.

Ulaz okupljenim srednjoškolcima, pak, nije omogućen iz nekoliko razloga:

- Posjete skupina građana, osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i stranih državljana potrebno je unaprijed najaviti nadležnoj Službi za građane, koja je zadužena za koordinaciju termina dolaska, organizacije razgledavanja zgrade Sabora uz stručno vodstvo, praćenja rada plenarne sjednice s posjetiteljske galerije u Sabornici i sl.

- Posjeti se organiziraju isključivo radnim danom, izuzev u slučajevima najavljenog Dana otvorenih vrata Hrvatskoga sabora kada se organizira tijekom vikenda.

- Posjeti skupina (malodobnih) učenika organiziraju se isključivo u koordinaciji sa školama koje ti učenici pohađaju i u pratnji ovlaštenih djelatnika škole koji unaprijed dostavljaju popise imena i prezimena učenika te imena i prezimena nastavnika (uz navod o broju osobne iskaznice ili neke druge legitimacijske isprave).

Hrvatski sabor dugi niz godina aktivno organizira posjete građana Saboru, a po pitanju svojih edukativnih programa surađuje s Agencijom za odgoj i obrazovanje te nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Posljednjih godina Sabor bilježi rastući interes građana za posjet i razgledavanje Sabora, što nas iznimno veseli, no potrebno je pritom ukazati na Pravilnik o javnosti rada Hrvatskoga sabora koji definira uvjete posjeta skupina građana te na informacije dostupne svim građanima na službenoj internetskoj stranici sabor.hr pod rubrikom Građani", priopćeno je iz Službe za medije Hrvatskoga sabora.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene