Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali priopćenje

Hrvatska podržava donošenje rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a o Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova priopćili su kako Hrvatska podržava napore za donošenje rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

Hrvatska je u stalnom kontaktu sa saveznicima u okviru europskih, NATO i UN foruma kako bismo imali sve relevantne podatke vezane uz stanje u Siriji, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Pročitajte i ovo Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Zadnji zahtjev podnesen je 2011. Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

Naglasili su kako snažno podržavaju napore za donošenje rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a te očekujemo izvješće UN-ovog istražiteljskog tima o upotrebi kemijskog oružja u brutalnom napadu 21. kolovoza u blizini Damaska.

>>OVO su razlozi zbog kojih bi Asad trebao početi paničariti

U priopćenju su istaknuli kako je korištenje kemijskog oružja u potpunosti nedopustivo te da treba sankcionirati odgovorne za njegovo korištenje.

Hrvatska smatra kako je angažman svih stalnih članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u pronalaženju političkog rješenja, ključni element razrješavanja ove krize u kojoj je do sada živote izgubilo više od 100.000 ljudi, a njih više od milijun i pol je izbjeglo, stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene