Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odluka postoji odavno'

Iz Labina odlaze pomoći Haićanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje mladih Labinaca iz Hrvatskog Crvenog križa u ponedjeljak zajedno s austrijskim kolegama, kreće put Haitija. Odluka nije teško pala.

Sanja Faraguna i Aleksandar Knežević oduvijek osjećaju potrebu za pomaganjem drugima, a niz godina su se i educirali za takvu vrstu nesreće. Kažu, prirodno je sada biti na Haitiju. Tamo bi trebali boraviti mjesec dana, a njihov osječki kolega već je ondje. Mladi električar i administratorica, bez puno razmišljanja odlučili su na mjesec dana pustiti svakodnevnicu. 'Odluka postoji već odavno, da me zovu ja idem', rekao je Aleksandar. I tako je i bilo. Šetnje Labinom uskoro će zamijeniti pomaganjem Haićanima. 'Plan je da trebamo raditi na promociji higijene, sprečavanju širenja zaraze, uopće pojave zaraze. Inače, mi se bavimo i pročišćavanjem vode tako da je moguće ako bude potrebe da budemo i to radili', kaže Sanja.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka

>> Haiti : Broj poginulih u potresu popeo se na 212.000

Strah, kažu, postoji, ali želja za pomaganjem brzo ga prevlada. 'Svaki normalan čovjek će reći da ga je strah, normalno uvijek postoji doza straha, o tome ne razmišljamo za sada toliko', rekao je Aleksandar. 'Doza opreza, strah je, ali da je tako veliki strah ne bismo se mi upuštali u to', dodaje Sanja. Njihovim obiteljima nije nimalo svejedno, ali ne može se protiv više sile. 'Nervozni su, zabrinuti, ali znaju da je to naša odluka tako da nas podržavaju', zaključuje Sanja. Mladi Labinci, pridružit će se u ponedjeljak svojim austrijskim kolegama u Beču, odakle će svi zajedno krenuti na Haiti. Tamo će ostati četiri tjedna, ali kažu, to je samo za početak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene