Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lani ih je bilo 35.000

Iz Izraela bi u Hrvatsku moglo stići i 100.000 turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski su turisti u potrazi za novim odredištima.

Samo ih je u Tursku na odmor godišnje putovalo oko 600.000. Ta brojka pada, a Hrvatska ima potencijala nametnuti se kao jedna od novih destinacija.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

'Lani je u Hrvatskoj, prema statistici, bilo oko 35.000 izraelskih turista. Uvjeren sam da ih je bilo i više jer se koriste i drugim putovnicama. Hrvatska može privući stotine tisuća gostiju iz Izraela, koji zbog rasporeda praznika mogu dolaziti i izvan sezone', rekao je nakon susreta s ministrom turizma Veljkom Ostojićem njegov izraelski kolega Stas Misezhnikov.

>> Unatoč višim cijenama turisti se ne bune

Ministri su dogovorili pojačati promociju u obje zemlje, a gost iz Izraela kazao je i kako su tamošnji hotelijeri u potrazi za dobrim investicijama. Ministar Ostojić ga je, među ostalim, upoznao s mogućnostima privatizacije preostalih turističkih kompanija u Hrvatskoj. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene