Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA PRODUŽENI VIKEND

KREĆETE NA PUT Donosimo upozorenje HAK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujna bura mogla bi izazvati ograničenja za pojedine skupine vozila na cestama podno Velebita kao i poremećaje u pomorskom prometu.

Uoči predstojećeg produženog vikenda, iz HAK-a upozoravaju da su duž Jadranske i Ličke magistrale, kao i na cestama u gorju mogući odroni zemlje i kamenja. Zbog gustog prometa danas tijekom dana mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni na gradskim prometnicama, obilaznicama i prilaznim cestama gradova i mjesta, ali i na dionicama cesta na kojima traju radovi.

Pročitajte i ovo Varaždinci obilaze grobove svojih najmilijih Pojačan promet FOTO Blagdan je Svih svetih, građani obilaze grobove najmilijih: "Svi smo tu ujedinjeni, kao da su duše spojene" Sanja Vištica, reporterka Nove TV na Mirogoju Uoči blagdana Reporterka Dnevnika Nove TV uoči Svih svetih: "Apelira se na sve građane u velikim gradovima da koriste javni prijevoz"

Olujna bura mogla bi izazvati ograničenja za pojedine skupine vozila na cestama podno Velebita kao i poremećaje u pomorskom prometu. Također, zbog predstojećeg produženog vikenda očekuje se pojačani promet teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana i Pasjak.

Gužve se općenito očekuju već danas u popodnevnim satima, a u utorak, 1. studenog, osim gužvi u blizini gradskih i mjesnih groblja, u popodnevnim satima gužve će biti i na glavnim prometnicama u smjeru unutrašnjosti.

Na važnijim državnim cestama i autocestama, očekuje se gust promet i zastoji, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb te na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Gužve se očekuju na naplatnim postajama Lučko (A1) i Zagreb-istok (A3), kao i na većini graničnih prijelaza (Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Kaštel, Rupa, Macelj, Bregana...).

Zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će u ponedjeljak, 31. listopada od 15 do 23 sata, te na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog, od 14 do 23 sata, i to na većem dijelu Jadranske magistrale i Istarskog ipsilona, dionici Žutaa Lokva – Senj, magistralnim cestama u Istri te na prilazima i na površinama državnih trajektnih luka Split i Zadar.

Ne bi li produženi vikend prošao u prometnom smislu što bezbolnije, jer se zbog predstojećeg blagdana Svih svetih očekuje pojačan promet, mnogi su gradovi uveli posebnu regulaciju prometa radi lakšeg pristupa grobljima.

U najužoj zoni groblja bit će zabranjen promet motornim vozilima - osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i taksijima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.Također, podsjećamo da u noći sa subote na nedjelju prelazimo na zimsko računanje vremena pa će vozači i danju morati paliti svjetla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene