Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradski ili izborni potezi?

Plaćaju li građani Bandićev lov na glasove?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Milan Bandić sazvao hitnu sjednicu gradske skupštine na kojoj obećava niz mjera socijalno ugroženima, kritike stižu i iz HDZ-a i SDP-a. Upozoravaju ga da gradonačelničku fotelju koristi za nove birače, a sve na kraju plaćani građani.

Umirovljenicima, učenicima, majkama i blokiranima - svima njima kao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi pomoći i to očito žurno, već iduće srijede na izvanrednoj sjednici gradske skupštine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bandić: Bit ćemo 'jezičac na vagi' još više nego prije Slika nije dostupna Potvrda prošlogodišnjeg rezultata Bandić nakon objave nepotpunih rezultata: Želim svima uspjeh, siguran sam da oni i nama isto žele

Građani podržavaju njegove odluke i obećanja, a neki od njih će mu upravo na temelju takvih obećanja dati svoj glas. No politički protivnici u zagrebačkom gradonačelniku ne vide dobrotvora nego kandidata za premijera čiji lov na glasove, tvrde, plaćaju građani.

'Ovdje nije stvari osjetljivosti Milana Bandića, jer je to mogao napraviti prije 6-7 mjeseci. Svi problemi koje on sada rješava ovim mjerama su bili aktivni i prije godinu dana, dakle u ovom trenutku kada je predizborna kampanja ići s ovakvim mjerama je čista predizborna priča', rekla je potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić.

'Proračun grada Zagreba nije Rokfeler da kada god zatreba gurnete ruku pa dijelite novce kako i kada želite. To nije dobro. Nije dobro da se igrate sa socijalnom osjetljvošću ljudi, nije dobro da se igrate s memorijom ljudi', izjavio je član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić.

Iz gradonačelničke fotelje Bandić blokiranim Zagrepčanima želi oprostiti dio duga, obećava besplatno dopunsko osiguranje za one s mirovinama manjim od 1500 kuna, zagrebačkim majkama s troje i više djece nudi status odgajateljice. Školarci u metropoli i ove će godine imati besplatne udžbenike, a to je Bandićev plan i za sve Rome u Hrvatskoj. Zagrebački proračun podmirit će i udžbenike za učenike iz Petrinje, a želi kupiti i Imunološki zavod.

'Sve ovo što sam nabrojao, posebno prvih 6 točaka će biti prve točke dnevnog reda buduće odgovorne Vlade. Na čelu s Milanom Bandićem', samouvjereno je izjavio Milan Bandić.

Veza između gradonačelničkih, ministarskih, premijerskih i stranačkih ovlasti najtanja je u predizborno vrijeme, a tu razliku čini se slabo zna i Milan Bandić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene