Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"PROCES JE NAMJEŠTALJKA"

Sanader zadovoljan odlukom arbitražnog suda: "Ovo je apsolutno dovoljno da se sruši slučaj protiv mene"

Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr)
Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Ivo Sanader je komentirao odluku UN-ovog arbitražnog suda koja i njemu ide u prilog i zbog koje bi, smatra, trebalo prekinuti progon protiv njega.

"Mislim da je Hrvatskoj apsolutno u interesu da istina pobijedi. A istina je da nije bilo koruptivnih radnji", rekao je za Dnevnik Nove TV Ivo Sanader, bivši premijer kojemu se sudi, između ostalog, i zbog primanja mita od mađarskog MOL-a da bi im zauzvrat predao upravljačka prava nad Inom.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna Traži naknadu štete Hrvatska podnijela tužbu protiv MOL-a!

Nakon objave presude UN-ovog arbitražnog suda kojom se sumnja taj sudski postupak, Sanader smatra da je to dovoljno da se cijeli slučaj protiv njega sruši.

"Apsolutno je ovo dovoljno. Ako UN utvrdi ovo, pa švicarski savezni sud odbije hrvatsku tužbu, pa Interpol odbije tjeralicu hrvatskog MUP-a, zahtjev da se Hernadija stavi na tjeralicu, onda se mi u Hrvatskoj trebamo pitati tko je u pravu? Je li taj svijet u pravu ili mi? Očigledno da su Hrvatska i njene institucije žrtva jedne Ježićeve lakrdije u dogovaranju s USKOK-om. I to je cijela priča. Tome treba stati na kraj, to treba odbaciti i priča je završena", kaže Sanader.

Sanader je odlukom arbitražnog suda zadovoljan, a vjeruje da je zadovoljna i "objektivna hrvatska javnost" koja prati proces protiv njega, kojeg on naziva lakrdijom od kaznenog progona. 

"Ovaj proces je namještaljka. Ne mislim tu na sud, nego mislim na DORH, na Roberta Ježića i na ljude koji su zajedno s njim to dogovarali. Jer je činjenica da je Ježić svečano, pred kamerama hrvatske javnosti, sucu Turudiću na Županijskom sudu u rujnu 2012. obećao da će u roku od mjesec dana tih pet milijuna uplatiti u državni proračun. I danas, pet godina i dva mjeseca je prošlo, još toga nema. Očigledno da je to namješteno", kaže Sanader, koji kaže da je i snimka iz restorana na kojoj su on i Hernadi i kojom se potkrepljivala tvrdnja o podmićivanju, montirana. 

"Hernadi, Ježić i ja smo se susreli u listopadu 2009., četiri mjeseca poslije moje ostavke, u restoranu na javnom mjestu, ne skrivećki u nekakvom podrumu. Na ulazu u restoran je pisalo da je pod videonadzorom, dakle znali smo da se snima. Susreli smo se zbog toga što je Ježić imao problema s Inom i mene je zamolio da mu omogućim susret s Hernadijem, a ja sam već bio otvorio konzalting kompaniju i bavio sam se savjetovanjem, to je bio moj posao. I ja sam dogovorio taj sastanak. Vidite li na ovoj snimci ikada Ježića na slici? Ne. Ali Ježić je sjedio s nama, pa sad ja pitam kako to da Ježića nema na toj slici? Definitivno je snimka montirana u službi USKOK-a i DORH-a da dokažu da smo nas dva tu nešto dogovarali. A po DORH-u smo dogovarali nešto u listopadu što se dogodilo u lipnju", kaže Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene