Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODGODE ZBOG BOLESTI

Gužva na Županijskom sudu: Sanader, Bandić, Vidošević, Karlovačka banka...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se činilo kako će suci imati poprilično posla, na koncu nije tako ispalo: rasprava u suđenju Vidošević odgođena je zbog bolesti njegove odvjetnice Jadranke Sloković, a zbog bolesti je odgođeno i Optužno vijeće za Milana Bandića u aferi "Štandovi" te pripremno ročište za Karlovačku banku.

Raspored današnjih ročišta na Županijskom sudu u Zagrebu u najmanju je ruku bio zanimljiv: u 9:15 trebala je biti rasprava u suđenju Nadanu Vidoševiću, a petnaest minuta kasnije čak tri zvučna imena u trima ročištima - Ivo Sanader, Milan Bandić i Marija Šola (proces koji se tiče malverzacija u Karlovačkoj banci).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna (ne)zakoniti dokazi Afera Štandovi: Odgođeno ročište za suđenje Bandiću Slika nije dostupna U PREKIDU OD SVIBNJA Vrhovni sud prihvatio žalbe: Nastavlja se suđenje Ivi Sanaderu

No, iako se činilo kako će suci imati poprilično posla, na koncu nije tako ispalo: rasprava u suđenju Vidošević odgođena je zbog bolesti njegove odvjetnice Jadranke Sloković, a zbog bolesti je odgođeno i Optužno vijeće za Milana Bandića u aferi "Štandovi" te pripremno ročište za Karlovačku banku.

U tijeku je tako samo rasprava u slučaju Fimi media, u kojem su optuženi Ivo Sanader, HDZ, tadašnji čelnik Carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Podsjetimo, Vidošević, bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore, optužen je da je u tzv. aferi Remorker iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna. Šola, nekadašnja predsjednica uprave Karlovačke banke, suočava se s optužbama za malverzacije u toj banci, teške više od 280 milijuna kuna.

Milana Bandića USKOK tereti da je zajedno sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene