Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan predsjednik

Josipović o rekonstrukciji Vlade: 'Varga i Mornar dat će novi impuls'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas kako će Siniša Varga i Vedran Mornar, koje predsjednik vlade Zoran Milanović predlaže za nove ministre - zdravlja te znanosti, obrazovanja i sporta - sasvim sigurno dati novi impuls u svojim resorima te u Vladi.

Josipović je u emisiji Media servisa "Na Pantovčaku" ocijenio kako je predsjednik vlade Milanović, smijenivši ministre Rajka Ostojića i Željka Jovanovića, "očito osjetio u koja bi dva resora trebalo dati novi impuls, novi gas".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerova turneja Nakon posjeta Oracleu: Želimo čelnicima tih tvrtki pokazati da smo Vlada koja zna što hoće Slika nije dostupna 'Negdje smo napredni' Milanović se sastao s potpredsjednicom Microsofta, oboje zadovoljni

Dosadašnjim je ministrima zahvalio na svemu što su učinili te na suradnji s Uredom predsjednika i rekao kako novopredložene ministre poznaje te da je riječ "o respektabilnim osobama koje će sasvim sigurno dati novi impuls i u resorima i Vladi".

"Vidimo da u državi postoje brojni problemi i da danas nije lako, posebno u resorima o kojima je riječ", dodao je.

U oba resora, ističe predsjednik, postoji zajednički ključni problem - dramatična disproporcija između naših želja kako bismo da sustav funkcionira i raspoloživih financijskih sredstava.

Varga i Mornar novi ministri! Evo što je premijer naveo kao razloge za smjenu Ostojića i Jovanovića

"Nažalost, uz sve proklamacije o društvu znanja i zdravlja, mi tu imamo veliku, zaista veliku rupu, posebice u zdravstvu gdje je već i dramatična, te obrazovanju, posebice visokom obrazovanju", ustvrdio je.

Smatra da Varga i Mornar mogu nešto učiniti u ta dva velika resora.

Očito su, prihvaćajući te dužnosti, procijenili da i u danim okolnostima, koje su vrlo teške, mogu dati doprinos, a mogu im samo zaželjeti puno uspjeha, rekao je.

Josipović se ne slaže s procjenama u javnosti da je kod današnjih smjena riječ o revanšizmu prema Ostojiću, s obzirom na njegove stavove suprotne Milanovićevima vezano uz izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, a da je Jovanović kolateralna žrtva.

"Mislim da su to nagađanja. Rekao bih da je riječ o procjeni da u ta dva resora postoje teški problemi i da dosad nije bilo pravog odgovora, unatoč ulaganom trudu", ocijenio je Josipović ponovivši kako rezultata nije bilo upravo zbog disporporcije između želja i raspoloživih financijskih sredstava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene