Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao službama

Josipović u Gorskom kotaru: Stanje je teško, ima puno štete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović u četvrtak je obišao Gorski kotar. Čestitao je službama koje su učinile sve da šteta bude što manja.

'Stanje je teško, ima puno štete. Nadležne su službe vrlo spremno reagirale na probleme. Možda se elementarne nepogode ne mogu spriječiti, ali se mogu brzo i efikasno uklanjati',  kazao je predsjednik Ivo Josipović za današnjeg posjeta Gorskom kotaru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra"

VIDEO Milanović obišao Gorski kotar: 'Treba im pomoći bez politiziranja i poziranja'

Obišao je Crni Lug, Gerovo i Delnice. Čestitao je službama koje su učinile sve da šteta bude što manja. Na pitanje može li se nešto očekivati od EU, potvrdio je da je ministrica vanjskih poslova o tome govorila.

'Vlada se brine o tome, postoji fond solidarnosti i zaista bi trebalo aplicirati na taj fond',  kazao je. Na upit o zakonskoj regulativi koja bi mogla pomoći Gorskom kotaru, predsjednik Josipović kazao je da su takvi propisi postojali i kako će uvijek postojati, a pomažu krajevima koji su na određeni način ugroženi, posebno ako je depopulacija u pitanju.

Vjerujem da Vlada o tome sigurno razmišlja – kazao je predsjednik Josipović.(Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene