445605
445605
445605
445605
445605

'Neselektivno otkrivanje svih suradnika UDBA-e destabiliziralo bi društvo'

  • , 04.08.2016., 17:07
  • Autor:
  • komentara

Nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača komentirao je za Novu TV bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

 
 
 
 
Josipović o presudi Mustaču i Perkoviću (Video: Vijesti u 17 h)
Josipović o presudi Mustaču i Perkoviću (Video: Vijesti u 17 h)

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, komentirao je nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača nazvavši ju ozbiljnom poukom za Hrvatsku.

Josipović je za procesuiranje zločina, ali smatra da bi neselektivno otkrivanje svih suradnika nekadašnje UDBA-e dovelo do destabilizacije društva. Za Lex Perković je rekao da je bio djelomice pogrešan te je objasnio zašto nije kao potpisnik tog zakona dok je bio predsjednik države tražio i ocjenu ustavnosti.

"Bilo bi puno iznenađenja da se vidi lista suradnika, danas su neki od tih ljudi i među desnima i među lijevima i među kulturnjacima i među crkvenim ljudima i pitanje je ima li danas smisla destabilizirati državu otvaranjem tih frontova ako ne lovimo zločince?", komentirao je Josipović.

Na pitanje zašto nije u skladu s ovlastima predao Lex Perković na ustavnu ocjenu, izjavio je kako misli da nema ništa neustavno u tom zakonu te da to jedino može biti protiv onoga što je ispregovarano u postupku pristupa Hrvatske u EU, još iz vremena HDZ-ove vlade. 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se