Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan 3 milijuna kuna

Drniš: Josipović otvorio radove na uređenju glavnoga trga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je u Drnišu svečano otvorio radove na uređenju i obnovi glavnoga gradskog trga Poljana, vrijedne tri milijuna kuna.

Od tri milijuna kuna dva su iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Drniš će iz gradskog proračuna osigurati milijun kuna.Izvođač radova je tvrtka 'Graditelj svratišta', a rok za završetak je 120 dana.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Ilustracija Provjerite Čeka nas kaos! Zbog ogromnih radova ovog vikenda nema tramvaja u nekim dijelovima grada, ukidaju se četiri tramvajske linije

Prije svečanog otvorenja radova na sastanku zatvorenom za javnost o razvojnim mogućnostima i ulaganjima na području grada Drniša predsjednik Josipović razgovarao je s drniškim gospodarstvenicima te s čelnicima grada i Šibensko-kninske županije.

'Ovdašnji kraj i Drniš posebno su krajevi u kojima možemo napraviti mnogo, što je potvrdio i okrugli stol s gospodarstvenicima o investicijama i razvoju, o sinergiji lokalne, regionalne i državne razine, korištenju EU fondova.Nadam se da će današnji okrugli stol biti poticaj za realizaciju projekata koje ima grad Drniš', rekao je novinarima predsjednik Josipović i dodao da tu ima mnogih ideja i ambicioznih planova u gospodarskim zonama, poljoprivredi i turizmu.

Josipović: U promjenama Ustava prepoznao sam ozbiljne slabosti

'Sam čin otvorenja radova na uređenju središnjega gradskog trga trebao bi nas podsjetiti koliko je grad Drniš svojom kulturom i tradicijom i velikim osobama iz ovoga kraja pridonio našoj kulturi, znanosti i obrazovanju i održavanju građanskog štiha koji njegujemo u Hrvatskoj', istaknuo je.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja rekao je da su današnji početak radova na glavnome gradskom trgu i najava nekih pothvata u sljedećoj godini, ma kako se to naoko činilo malim koracima, za grad Drniš ipak pomak naprijed.

Podsjetio je kako se samo ove godine na području grada Drniša investiralo ili se investira primarno u komunalnu i društvenu infrastrukturu gotovo 5,5 milijuna kuna.

'Tomu treba dodati i višegodišnje investicije koje su započete u godinama prije ove i koje još traju. Pritom ponajprije mislim na projekt rekonstrukcije kanalizacijskoga i vodoopskrbnog sustava s ugradnjom pročistača otpadnih voda u gradu Drnišu, koji se sufinancira novcem Europske unije i Vlade RH, a ukupna mu je vrijednost oko 6,5 milijuna eura', ocijenio je drniški gradonačelnik,

Dodao je kako je 'sasvim jasno da danas u tom segmentu ne mogu govoriti u sivim tonovima, kako je to postalo uobičajeno u našoj svakodnevnici'.

Predsjednik Josipović danas je i gost franjevaca u samostanu na Visovcu, a nakon toga odlazi u posjet Kistanjama i Erveniku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene