Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O bilateralnim odnosima i suradnji

Ivo Josipović: Odnosi sa Crnom Gorom su vrlo dobri, a suradnja na visokoj razini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipović i Đukanović tijekom razgovora su potvrdili vrlo dobre bilateralne odnose između dviju država te visoku razinu suradnje u brojnim područjima od obostranog interesa.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u ponedjeljak crnogorskog premijera Milu Đukanovića s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i suradnji između Hrvatske i Crne Gore, priopćio je Ured predsjednika.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić: Crna Gora spremna je za NATO

Josipović i Đukanović tijekom razgovora su potvrdili vrlo dobre bilateralne odnose između dviju država te visoku razinu suradnje u brojnim područjima od obostranog interesa. Predsjednik Republike istaknuo je snažnu potporu RH crnogorskim težnjama za priključenje euroatlantskim organizacijama.

Đukanović je zahvalio na političkoj potpori koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na njezinom putu u EU i NATO i na specifičnim znanjima i stečenim iskustvima iz pregovaračkog procesa koje je RH stavila na raspolaganje.

Crna Gora želi polovicu Prevlake

Izrazio je zadovoljstvo naporima koje Crna Gora poduzima u približavanju NATO savezu i dinamikom pregovaračkog procesa s Europskom unijom. Obostrano je istaknuta važnost zajedničke suradnje u infrastrukturnim projektima, a posebno završetak izgradnje Jadransko-jonskog autoputa koji je ključni strateški projekt za obje zemlje čija će realizacija imati višestruki utjecaj na razvoj cijele regije, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene