Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije u skladu s trenutkom'

Josipović o Vladinoj nabavi automobila: To je nepromišljen potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović večeras je nepromišljenim ocijenio Vladin potez da u vremenima krize nabavlja više od 1.500 novih automobila za potrebe državnih tijela.

Gostujući na javnoj televiziji u povodu četvrte godišnjice njegove predsjedničke inauguracije, predsjednik Ivo Josipović je na upit kako ocjenjuje taj Vladin potez odgovorio da ga prije svega smatra nepromišljenim.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Afera Geodezija Malenica: ''Kövesi je poslala pismo, u njemu jedno ne spominje'' Andrej Plenković Ususret izborima Vlada usvojila novi paket pomoći: Pogledajte koje su sve mjere uključene

'Prije svega kao nepromišljen i potez koji nije u skladu s trenutkom u kojem živimo danas. Štednja, posebice na ovim statusnim simbolima i na onim potrebama koje možemo riješiti jeftinije, mora biti uvijek prisutna', poručio je Josipović.

Osvrčući se na najavu rebalansa državnoga proračuna i velike rezove te na upit je li rješenje štedjeti na liječnicima i profesorima, predsjednik je ustvrdio kako "izgleda da na svemu moramo štedjeti".

Milanović: Zaboravite na onih 650.000 kuna!

Napominjući kako je kao predsjednik u prilici pratiti te rezove, istaknuo je kako su "proračunski rezovi zaista nužni". "Da li je na svakoj stavci odmjereno baš onako kako je najbolje, najpravednije, najfunkcionalnije, to mi je možda teško ovog trenutka reći, ali rekao bi da nema ni jedne stavke na kojoj se ne štedi", kazao je.

Vezano uz Oružane snage, kojima je na čelu kao vrhovni zapovjednik, rekao je kako su i u obrambenom sustavu napravljene velike uštede koje su "zaista na neki način došle do granice funkcionalnosti sustava".

"I na tom planu štedimo, moramo i na svim planovima. Prema tome, moramo potpuno biti svjesni činjenice da su pred nama možda ne jedna nego više godina kada će uštede biti nužne", istaknuo je Josipović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene