Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se nije čuo s Kerumom

Ivo Baldasar u Dnevniku Nove TV: Što su mi prioriteti? Praktički sve!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani gradonačelnik Splita Ivo Baldasar gostovao je u Dnevniku Nove TV. Kaže da mu je prioritet 'praktički sve', da primopredaju sa Željkom Kerumom kani obaviti u četvrtak, a otkrio je i kad će na kavu s protukandidatom iz HDZ-a

Gostujući u Dnevniku Nove TV, novoizabrani gradonačelnik Splita Ivo Baldasar rekao je kako mu je prioritet na funkciji 'praktički sve'. 'Situacija je takva da se pororačun slabo puni, blagajna je prazna, nagomilali su se problemi zadnjih godina, a posebno zadnjih mjeseci', kazao je Baldasar i dodao da će uz pomoć suradnika i ljudi koji su već otprije zaposleni u gradskoj upravi napraviti popis najvažnijih problema koje će onda jednog po jednog rješavati.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Slika nije dostupna Neizvjesna utrka u Splitu ANKETA: Za koga ćete glasovati u drugom krugu lokalnih izbora u Splitu?

>> Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar: Otvorit ću Gay centar u Splitu, a na posao dolaziti i vikendom ako treba

'Revizija stanja će malo potrajati, prvo ćemo provjeriti kakvo je stanje financija, srednjoročnih zaduženja i plaćanja. Priroritet su nam socijala, škole i dječji vrtići, da to podmirimo koliko možemo', rekao je Baldasar.

Je li se čuo s Kerumom?

Na pitanje je li se možda čuo s dosadašnjim gradonačelnikom Željkom Kerumom, Baldasar je odgovorio niječno. 'Nisam se čuo sa Željkom, ali očekujem da u četvrtak napravimo primopredaju i razgovaramo kako on vidi situaciju.' Kaže i kako su on i njegovi novoizabrani zamjenici u prethodnom mandatu kao članovi Gradskog vijeća bili upoznati s dosta stvari, da znaju kako ima problema, ali da ipak nemaju direktan uvid u situaciju.

Baldasar kaže da ga nije bilo strah da će se, zbog ponovnog prebrojavanja glasačkih listića koje su zatražili HDZ-ovci, rezultat izbora za gradonačelnika Splita možda promijeniti i okrenuti protiv njega. 'Nije me bilo strah, mislim da je to bio samo jedan pokušaj kolega da obave ono što moraju obaviti. Mene to nije smetalo, to je njihovo zakonsko pravo. I dalje je oko 600 listića u moju korist, Gradsko izborno povjerenstvo je proglasilo izbore potpuno valjanima i mene kao gradonačelnika', rekao je Baldasar.

O kavi s Ivaniševićem

Sa svojim protukandidatom Vjekoslavom Ivaniševićem na kavu planira otići sutra u poslijepodnevnim satima. Danas, kaže, nije imao vremena. 'Namjera mi je pokazati da mi nismo jedan drugom neprijatelji. Čestitam mu na dostojanstvenom i gospodskom držanju, malo pred kraj kampanje smo se počeli malo žešće, ali mislim da nismo pretjerali. Planiram kroz gradnju i građevinu pokrenuti grad, to je bila i njihova ideja, mislim da ćemo surađivati', napomenuo je novoizabrani gradonačelnik Splita.

Kaže da se čuo s premijerom Zoranom Milanovićem, koji mu je čestitao na pobjedi. 'Bio je jako zadovoljan, posebno načinom vođenja kampanje, koja je bila dostojanstvena i primjerena političkoj kulturi za koju želim da bude pravilo ponašanja ubuduće. Bilo je malo i ispod pojasa, ali sve to prođe', zaključio je Baldasar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene