Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog financijskog izvješća

Ivica Todorić podnio novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić je podnio novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti te zbog krivotvorenja službene isprave.

Informaciju da je Ivica Todorić podnio novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka potvrdila je za Novu TV Jadranka Sloković, Todorićeva odvjetnica. 

Pročitajte i ovo Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) IMAO SE PRILIKE ISKAZATI Žrtve jamstava: Udruga dioničara Agrokora osudila tekst na Todorićevu blogu Slika nije dostupna Sad je i politički analitičar Todorić o prvoj godini Plenkovićeva mandata: "Evo premijeru kako vaše povjerenje izgleda u praksi!"

Todorić u prijavi, naime, tvrdi da se u financijskom izvješću kojeg je za privremenu upravu Agrokora napravila tvrtka PricewaterhouseCoopers (Pwc) manipuliralo i krivotvorilo. 

"Podnijeli smo novu kaznenu prijavu protiv gospodina Ramljaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te zbog kaznenog djela krivotvorenja službene isprave", rekla je Sloković, objasnivši da revizija konsolidiranih financijskih izvješća koje je objavila privremena uprava Agrokora, pokazuje da PwC u svojoj reviziji nije potvrdio gubitak od 18 milijardi kuna. Osim toga, kaže Sloković, nije priznao ni vlasništvo nad firmama kćerima, ali je dugove tih firmi pribrojao Agrokoru.

"Smatramo da se radi o vrlo opasnoj intervenciji u financijska izvješća. Smatramo da to može dovesti do dalekosežnih posljedica s obzirom da nemamo pravo utvrđeno stanje u Agrokoru te smatramo da bi zaključivanje nagodbe na takvim nerelevantnim i nepouzdanim financijskim izvještajima također moglo biti štetno. Zapravo se ne zna niti pravo stanje stvari i postavlja se pitanje da li je morao cijeli taj proces odviti na način kako je do njega došlo", rekla je Sloković. 

Dodala je da su podnijeli i kaznenu prijavu zbog krivotvorenja i manipulacija tim izvješćima, što je počinio  ili Ramljak, ili Martina Dalić ili Thomas Wagner iz Knightheada, protiv kojih su još u studenom podnijeli kaznenu prijavu.

Dvije prethodne kaznene prijave

Todorić je dosad podnio dvije kaznene prijave, jednu u studenom 2017. i drugu početkom veljače ove godine. 

U studenom je podnio kaznenu prijavu protiv potpredsjednice Vlade Martine Dalić, vladinog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i suosnivača Knighthead Capital Managementa Thomasa Wagnera

U toj se prijavi navodi da potezi izvanredne uprave, koje odobrava Vlada, kao rezultat imaju pogodovanje odabranima i zastrašujuće urušavanje vrijednosti tvrtki iz koncerna, čemu svjedoče i burzovni rezultati trgovanja dionicama Agrokorovih tvrtki.

"Zbog nevjerojatnih, potpuno vidljivih, kriminalnih aktivnosti koje provodi izvanredna uprava Agrokora, podnio sam kaznenu prijavu protiv odgovornih. Potezi izvanredne uprave, koje odobrava Vlada, kao rezultat imaju pogodovanje odabranima i zastrašujuće urušavanje vrijednosti tvrtki iz koncerna čemu svjedoče i burzovni rezultati trgovanja dionicama Agrokorovih tvrtki koje, očito, treba uništiti kako bi se prodale u bescijenje", napisao je tada Todorić na svom blogu.

Protiv Ante Ramljaka je podnio novu kaznenu prijavu početkom veljače zbog "angažmana savjetnika i sumnje u zloporabu ovlasti".

Sloković je tada pojasnila kako Todorić smatra da su višestruko premašeni oni iznosi koji se inače daju savjetnicima. Smatra također da se pozicija savjetnika iskučivo dodjeljivala na temlju poznanstava, a ne na temelju kvaliteta. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene