Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić nakon odluke suda: "Ispričavam se svima koji su zbog mene morali proživjeti ovu sramotnu torturu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"I zbog svih njih neću se prestati boriti za istinu koja će razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njezine aktere", poručio je Todorić.

Nakon što je Županijski sud u Zagrebu večeras odbacio zahtjev DORH-a da se za uhićene bivše menadžere Agrokora odredi istražni zatvor te odlučio tu mjeru u trajanju od mjesec dana odrediti samo Ivici Todoriću, na svom blogu oglasio se i sam Todorić. 

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Slika nije dostupna Izvlačenje 1,2 milijarde kuna DORH će naknadno odlučiti o daljnjem postupanju u slučaju Agrokor: Vještačenje KPMG-a je nezakonito

Objavu prenosimo u cijelosti.

Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbačaju zahtjeva za određivanje pritvora za Agrokorove managere uhićene u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj. Ispričavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali proživjeti ovu sramotnu torturu. I zbog svih njih neću se prestati boriti za istinu koja će razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njezine aktere. Uhićenja koja su dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, sada su i pravno postala izrugivanje pravnoj državi i iskazivanje političke samovolje i nastavak političkog nasilja kako bi se prikrio vlastiti kriminal koji je donio neustavni Lex Agrokor.

Ovo je neviđeni politički proces, politika premijera Plenkovića donijela je Lex kojim je oduzeto privatno vlasništvo, ta je ista politika ovlastila ministricu Dalić da kreatora Lexa Antu Ramljaka imenuje izvanrednim povjerenikom i izvrši otvorenu pljačku kroz Knighthead fond i njihove pomagače. Ta je ista politika donijela i odluku o posebnom transferu 5 milijuna kuna DORH-u samo za istragu Agrokora pa i time potvrdila da pokreće politički proces, a tim činom ponizila i samo Državno odvjetništvo. Plenkovićeva politika kroz djelovanje ministrice Dalić i njihovih pomagača u Agrokoru Hrvatskoj čine zastrašujuću financijsku, političku i društvenu štetu i za to će morati odgovarati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene