Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog afere sa savjetnicima

Ivica Todorić podnio novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka

Ivica Todorić (Screenshot You Tube)
Ivica Todorić (Screenshot You Tube)
Aktualno Galerija +0 Ivica Todorić (Screenshot You Tube) Galerija 1/1 >>
Ivica Todorić podnio je novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka.

Kako doznaje Nova TV, Todorić je Ramljaka prijavio zbog angažmana savjetnika i sumnje u zloporabu ovlasti.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

"On smatra da su višestruko premašeni oni iznosi koji se inače daju savjetnicima, a s druge strane on smatra da se pozicija savjetnika iskučivo dodjeljivala na temlju poznanstava, a ne na temelju kvaliteta", kaže Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Podsjetimo, bivša Ramljakova tvrtka Texo Management sklopila je ugovor s AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora. U javnost je procurila jedna od faktura, prema kojoj naplaćuju više od 240 tisuća kuna na tjedan.

Još uvijek nema reakcije premijera Andreja Plenkovića na vijest o visokim honorarima i angažmanu bivše tvrtke Ante Ramljaka na poslovima vezanima uz Agrokor.

Savjetnicima je dosad isplaćeno više od 224 milijuna kuna, a do kraja rada izvanredne uprave iznos bi mogao biti i viši od pola milijarde kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene